Την πεποίθηση ότι σε λίγες ώρες θα έχει πλέον «λήξει ολοκληρωτικά» το φαινόμενο των ακραίων καιρικών συνθηκών, που προκάλεσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», εκφράζει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, σύμφωνα με τον οποίο το φαινόμενο είναι σε ύφεση και «είναι καιρός να γυρίζουμε σιγά – σιγά στην κανονικότητα».
Ο κ. Ταφύλλης χαρακτήρισε «εξαιρετικά καλό νέο» το γεγονός ότι βρέθηκε σώος ο 27χρονος αγνοούμενος στην Εύβοια και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να εντοπιστούν κι οι άλλοι δύο αγνοούμενοι. «Στο σημείο, από την πρώτη στιγμή, είναι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγεια τμήματα, δύο ελικόπτερα ψάχνουν από αέρος, επίσης έχουν πάει και μη επανδρωμένα οχήματα, υπάρχει ένας συνδυασμός με την ελπίδα να βρούμε και τους άλλους δύο αγνοούμενους. Θα εξαντληθούν οι έρευνες» σημείωσε.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ακόμη ότι αν στην υπόθεση αυτή επετεύχθη «το να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα ή να ελεγχθούν κάποια πράγματα, αυτό οφείλεται και στη συνεργασία δημάρχων, περιφερειαρχών, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, όλου του κρατικού μηχανισμού, ήταν ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Για να συνεχίσουμε να το πετυχαίνουμε και να προσδοκάμε κάτι καλύτερο θέλουμε και τη συμμετοχή των πολιτών».
Πρόσθεσε, δε, ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς «έχουμε ένα πολύ θλιβερό ιστορικό, ιδιαίτερα με διαβάσεις ρεμάτων και αριθμό θανάτων από τέτοια ζητήματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες κάποιες δραστηριότητες και (…) αυτό το επιβεβαιώνει και ο αριθμός των επεμβάσεων και των διασώσεων που έκανε η Πυροσβεστική, για να απεγκλωβίσει ανθρώπους από οχήματα που τους παρέσυραν τα ρέματα. Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή».
Αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο στην Αττική

Πλέον στην Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε όλο το δίκτυο.

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί σε ορισμένα σημεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης