Από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις, καθώς διπλασιάστηκαν τα σχετικά πρόστιμα στα 300 ευρώ, ενώ πλέον επιβάλλεται και αφαίρεση πινακίδων στους παραβάτες, ώστε να αποτραπούν οι επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων.

Σε περιπτώσεις μετακίνησης για παροχή βοηθείας (κωδικός Β4) σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πρέπει αυτό να αποδεικνύεται εγγράφως και θα ελέγχεται σαρωτικά σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό. Τα αυξημένα μέτρα αναμένεται να κρατήσουν έως την Δευτέρα του Πάσχα στις 12 τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταχρηστική και παραπειστική της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Παράλληλα, 5.000 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, ώστε να στήσουν ολονύχτια μπλόκα με τη συμβολή drone και ελικοπτέρων με προβολείς νυκτός και να ελέγχουν όλο το 24ωρο τα οχήματα που κυκλοφορούν για να αποτρέψουν κάθε παράβαση το βράδυ της Ανάστασης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης