Σε καραντίνα έχει τεθεί, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera που αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη στην Κέρκυρα.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν περισσότερα από 2.000 άτομα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Mirror ο καπετάνιος του πλοίου κατά τη στάση του στον Πειραιά ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς τουρίστας που είχε ταξιδέψει με αυτό, την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά στις 15:17 το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με τον χάρτη ναυσιπλοΐας του Marine Traffic το πλοίο αναμένεται να φτάσει στην Κέρκυρα στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης.

Το μήνυμα του καπετάνιου προς τους επιβάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόλις έμαθα – και ήθελα να μάθετε αμέσως – ότι ενημερωθήκαμε από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές πως ένας επιβάτης που ταξίδεψε μαζί μας την περασμένη εβδομάδα, έχει διαγνωστεί με τον COVID-19» ανέφερε η ενημέρωση του καπετάνιου.

Η επιστολή - ανακοίνωση που έλαβαν ο επιβάτες του πλοίου

«Ο άνδρας επιβάτης, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από το MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας το πρωί της Παρασκευής στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία. Ξεκαθαρίζουμε πως αυτό το άτομο δεν είναι στο πλοίο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν στο πλοίο μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα», συμπλήρωσε.

«Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει κρούσμα του COVID-19».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης