Σε ξενώνα η 46χρονη που κακοποιούνταν επί 2 χρόνια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 12:56
Σε ξενώνα η 46χρονη που κακοποιούνταν επί 2 χρόνια
Στα δυο παιδιά της, πίσω στη Βουλγαρία, ανυπομονεί να επιστρέψει η 46χρονη γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία χρόνια φυλακισμένη, μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης.

Η 46χρονη Βουλγάρα έχει βρει πλέον καταφύγιο στον ξενώνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Α21 Campaign» στη Θεσσαλονίκη όπου και θα μείνει για λίγες μέρες, καθώς το μόνο που ζήτησε, σύμφωνα με την υπεύθυνη της οργάνωσης, Μαρία Σταμάτη, ήταν να γυρίσει στην πατρίδα της.

«Αρχικά ήταν επιθετική και απόμακρη αλλά καταφέραμε να την προσεγγίσουμε με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού και μίας διερμηνέας γιατί η ίδια δεν μιλάει λέξη ελληνικά» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σταμάτη.

Όπως διηγήθηκε η 46χρονη, ήρθε πριν από περίπου 2,5 χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τον άνδρα της, για να δουλέψουν στο μαντρί 44χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας στον Λαχανά. Ωστόσο, ο άνδρας της έφυγε μετά από λίγες μέρες και τότε ο ιδιοκτήτης της μονάδας, μαζί με έναν 80χρονο, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί, την κρατούσαν φυλακισμένη, την έδερναν, την κακοποιούσαν σεξουαλικά και την ανάγκαζαν να δουλεύει.

«Μην ξεχνάτε ότι τα θύματα κακοποίησης είναι γυναίκες ευάλωτες που πιστεύουν τους εκφοβισμούς» εξηγεί η κ. Σταμάτη. Η γυναίκα πάντως δήλωσε ήδη ότι θέλει να γυρίσει άμεσα στη Βουλγαρία και σύμφωνα με την κ. Σταμάτη, το γραφείο της οργάνωσης στη γειτονική χώρα, θα βρίσκεται σε επαφή μαζί της για ότι χρειαστεί αλλά και για να μεσολαβήσει ώστε όταν ορισθεί δικάσιμος, να επιστρέψει για να καταθέσει.

Σήμερα η 46χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή ενώ οι δύο συλληφθέντες θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 13:00