Βίντεο – φωτό: Χάρης Γκίκας
Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, στην οποία παρευρέθηκαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, προπονητές, παίκτες, φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και όχι μόνο.
Η σορός του μεγάλου παράγοντα του αθλητισμού και εμβληματικού ηγέτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών), ενώ ακολούθως εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία.
Το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία του εμβληματικού ηγέτη του Παναθηναϊκού έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο) και πολλοί ακόμη άνθρωποι του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, κατέφθασε περίπου στις 14:30 και απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε. Νωρίτερα το πρωί το «παρών» έδωσε και ο επί σειρά ετών προπονητής των «πρασίνων» Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Περίπου στις 13.00 κατέφθασε στη Μητρόπολη ο αδελφός του εκλιπόντος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος στάθηκε δίπλα στο φέρετρο, χωρίς να σταματήσει λεπτό να κλαίει με λυγμούς. Μαζί του ήταν η σύζυγός του και η κόρη του.
Λίγο αργότερα, αφίχθη και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μαζί με τη μητέρα και την οικογένεια του, με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δείχνει καταρρακωμένος από τον θάνατο του πατέρα του.
Μετά την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας, ακολούθησε η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο και μολονότι η τελετή έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ακολούθησαν με μηχανοκίνητη πομπή το φέρετρο ως την είσοδο του νεκροταφείου.

Η μηχανοκίνητη πομπή των οπαδών του Παναθηναϊκού που ακολούθησε το φέρετρο ως την είσοδο του νεκροταφείου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κλίμα οδύνης στην οικογένεια Γιαννακόπουλου
Ο γιος του Π. Γιαννακόπουλου, Δημήτρης
Οδύνη για την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Στη φωτογραφία ο Θανάσης Γιαννακόπουλος
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Παναγιώτης Φασούλας
Συντετριμμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Κ. Καραμανλής

Ο Γ. Βαρδινογιάννης

Ο Αλ. Λυκουρέζος

Ο Άδ. Γεωργιάδης

Ο Αλ. Κούγιας

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Πορεία οπαδών του Παναθηναϊκού στο κέντρο της Αθήνας

Μοτοπορεία από οπαδούς του Παναθηναϊκού

Πανό για τον Π. Γιαννακόπουλο στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης