Την αναστολή της απόφασης για την ανάκληση της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αποφάσισε αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ υπήρξε και παρέμβαση – έκκληση των επισήμων σωματείων των νεφροπαθών για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της Μονάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μαρτίνη:

«Μετά από δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου από τηλεοράσεως ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, με παρέμβαση προς τον κ. Πρωθυπουργό, για τη σύγκλιση κυβερνητικής σύσκεψης όχι μόνον για το ανακύψαν θέμα με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αλλά γενικότερα για το θέμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» (το οποίο συνδιοικείται με το Δημόσιο), καθώς και μετά την παρέμβαση των επισήμων σωματείων των νεφροπαθών, ανακαλώ την απόφαση για αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Καθίσταται, ωστόσο, σαφές ότι μετά από το κοινοποιηθέν έγγραφο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), της 7ης Οκτωβρίου 2010, οίκοθεν νοείται ότι για πρώτη φορά τίθεται επισήμως θέμα νόμιμης λειτουργίας του Νοσοκομείου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου, συγκαλώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με εισήγηση την αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου στο σύνολό του, εφόσον η αμφισβήτηση της νόμιμης λειτουργίας του δεν μπορεί να αφορά ένα μόνον τμήμα.

Παράλληλα, θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος την αναζήτηση ευθυνών κατά των υπαιτίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δημοσίου και διαπλεκομένων επιχειρηματικών συμφερόντων, για την ασύγγνωστη βλάβη, υλική και ηθική, που υφίσταται το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Νυνάν».

Με τη βεβαιότητα ότι οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας, ιδιαίτατα δε η παρούσα, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο, επιφυλάσσομαι εάν χρειαστεί να τα αποκαλύψω στον δέοντα χρόνο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης