Ξεκίνησε να λειτουργεί η νέα πτέρυγα του γενικού κρατικού νοσοκομείου της Πάτρας ο «Άγιος Ανδρέας», στην οποία στεγάστηκαν οι τρεις κλινικές, που είχαν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μετά τις ζημιές που είχε υποστεί το οκταόροφο κτίριο από τον ισχυρό σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.

Συγκεκριμένα στην νέα πτέρυγα, που είναι δυναμικότητας περίπου 90 κλινών, λειτουργούν η Παθολογική, η Χειρουργική και η Ορθοπεδική κλινική, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθηγητής Παναγιώτης Γκούμας, σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή την πρώτη εφημερία στην νέα πτέρυγα, τόνισε πως «μπαίνουμε σε φάση αναμόρφωσης του νοσηλευτικού μας ιστού» και πρόσθεσε: «Η χαρά δεν ήταν μόνον δική μου αλλά και των συναδέλφων γιατρών. Θα πρέπει να γεφυρωθούν οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν και να δούμε με αισιοδοξία τα πράγματα». Επίσης ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αποσυμφορείται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στα εξωτερικά ιατρεία του οποίου, όπως είπε, «οι συνθήκες ήσαν απαράδεκτες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης