Σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2021

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:26
Σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης το 2021
Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να διασχίζουν την σύγχρονη πόλη με το μετρό αλλά και τους 24 αιώνες της ιστορίας της με το μετρό.

Η παρουσίαση της μελέτης, με τίτλο «Σταθμός Βενιζέλου με κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι η λύση για τον ανασχεδιασμό του σταθμού Βενιζέλου, που εγκρίθηκε από την υπουργό Πολιτισμού κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του ΚΑΣ, είναι η καλύτερη δυνατή.

«Ο σχεδιασμός του Μετρό Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την πόλη. Οι συρμοί του μετρό θα κινούνται σε σταθερές τροχιές, που θα πατούν στο παρελθόν και θα οδηγούν σ’ ένα λαμπρό μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγηση της η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, στην εισήγησή του, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για ένα έργο που θα αλλάξει την πόλη. «Πρώτον, διότι η λύση της κατά χώραν ανάδειξης των αρχαιοτήτων, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών επί του θέματος αρχαιολόγων, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιστημονικά λύση, καθώς διατηρεί ανέπαφο το 91% των ευρημάτων και διασφαλίζει την ολοκληρωμένη ανάδειξή τους ως ενιαίου συνόλου. Και δεύτερον, διότι είναι η μόνη συμβατή με τη νομιμότητα λύση, στη σημερινή συγκυρία».

Οι ανασκαφικές εργασίες του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου που είχαν διακοπεί από τις αρχές του 2015 ως τον Μάιο του 2016, θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. O αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος στο κοινό της πόλης, μετά από πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και συντονιστής της συζήτησης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:26