Σε νέο σημείο επιστρέφει το βιβλιοπωλείο της Εστίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 09:56
Σε νέο σημείο επιστρέφει το βιβλιοπωλείο της Εστίας
Όταν έγινε γνωστό πως το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας στην οδό Σόλωνος έβαλε λουκέτο, κύματα θλίψης σηκώθηκαν στην πόλη. Ακόμη και σήμερα το κενό μαγαζί στη Σόλωνος προκαλεί μελαγχολία στους Αθηναίους. Όμως, το βιβλιοπωλείο της Εστίας επιστρέφει, αν και με μικρές αλλαγές.

Μέχρι τις γιορτές, η γωνία Διδότου και Δελφών θα μυρίζει μελάνι, αφού είναι σχεδόν έτοιμος ο χώρος για να στεγάσει το βιβλιοπωλείο της Εστίας, το οποίο θα διαθέτει πλέον μόνο βιβλία του ίδιου του οίκου. Η εκδότρια Εύα Καραϊτίδη, μεγάλη λάτρις της Αθήνας και της ιστορίας της, δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο σημείο, αφού πρόκειται για την πολυκατοικία που είχε φτιάξει ο γιος της Γαλάτειας Σαράντη, γνωστός αρχιτέκτων των Αθηνών, ο Αλέξανδρος Πατσούρης. Είναι όμως και η πολυκατοικία όπου έμενε ο Ιωάννης Κολλάρος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η κα Καραϊτίδη είχε δηλώσει: «Προσδοκούμε τα καλύτερα και τα ουσιαστικότερα: εκεί θα εκτίθενται οι τίτλοι μας, όπως πουθενά αλλού, για την καλύτερη περιδιάβαση και εξυπηρέτηση των αγοραστών λιανικής και χονδρικής πώλησης. Προσδοκούμε συσπείρωση και διεύρυνση ενός κοινού που εκτιμά την παράδοση αλλά και την καινοτομία, που θα ανακαλύπτει στον ίδιο χώρο τη γενιά του '30, αλλά και τους σπουδαίους σύγχρονους Έλληνες και ξένους συγγραφείς».

Στόχος της νέας προσπάθειας, συμπληρώνει, είναι «η επιστροφή στη μικρή και οικεία κλίμακα της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο, μιας σχέσης που παραμερίστηκε για λίγο, αλλά που η ανάγκη της επιβιώνει, ισχυρότερη από ποτέ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 11:06