Τα μοναδικά αέρια κύματα που δημιουργούνται γύρω από το μυθικό βουνό το κάνουν να είναι ένας παράδεισος και μοναδικός προορισμός για τους ανθρώπους που ασχολούνται με το παραπέντε.

«Όπως έχουν οι σέρφερ τη Χαβάη λόγω των κυμάτων και της ομορφιάς, το ίδιο έχουν οι αθλητές του παραπέντε τον Όλυμπο» εξηγεί ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτές, ο κ. Στέλιος Μακροβασίλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινά δεκάδες αθλητές από όλο τον κόσμο βρίσκονται στο σημείο απογείωσης γνωστό ως «τουρτοφωλιά» για να πετάξουν από εκεί μέχρι τις κορυφές του Ολύμπου. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως χάρη στο ανάγλυφο του μυθικού βουνού και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που το κάνουν μοναδικό σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα με τους αθλητές που ήρθαν για να πετάξουν, στον Κοκκινοπηλό βρέθηκαν και 50 εκπαιδευτές παραπέντε από όλο τον κόσμο, οι οποίοι στο σχολείο του χωριού πραγματοποίησαν workshop για τις τελευταίες εξελίξεις στο άθλημα του παραπέντε. Οι εκπαιδευτές εκπροσωπούν σχολές από όλο τον κόσμο, μερικές από τις οποίες έχουν χιλιάδες μέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όλυμπος θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς για αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό, λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα. Τα σημεία απογείωσης των αθλητών βρίσκονται στα Καλύβια Ολύμπου, στην Καρύα και στην Καλλιπεύκη. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το 2019 οι αθλητές που επισκέπτονται την περιοχή για να κάνουν παραπέντε θα ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα.

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, ο οποίος στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου. Οι δυνατότητες που έχει το μυθικό βουνό του Ολύμπου είναι τεράστιες. Ο αθλητικός τουρισμός είναι μόνο ένα κομμάτι του. Το άθλημα του παραπέντε έχει πολύ μεγάλες προοπτικές για την περιοχή μας. Κάθε χρόνο περίπου πέντε χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για να κάνουν το άθλημα του παραπέντε. Είναι σίγουρο πως βελτιώνοντας αρχικά τις υποδομές που χρειάζονται οι αθλητές, τόσο για την πρόσβαση όσο και για τα σημεία απογείωσης και προσγείωσης, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Μέχρι τώρα στην περιοχή είχαμε κυρίως Γερμανούς. Είναι σημαντικό να ανοίξει και η αγορά της Ασίας, καθώς αυτό θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Θέλουμε να έχουμε τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο και ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό».

Ο Στέλιος Μακροβασίλης, εκπαιδευτής παραπέντε και ιδιοκτήτης του γραφείου Olympic Wings που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό, λέει ότι «όταν ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή, κανείς από τους ντόπιους δεν πίστευε την εξέλιξη που θα είχαμε. Η περιοχή είναι πανέμορφη και μοναδική. Φέρνουμε χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και έχουμε δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας. Αυτήν τη στιγμή ο Όλυμπος μπορεί να γίνει το παγκόσμιο κέντρο για το παραπέντε, κάτι που θα αλλάξει τελείως την περιοχή. Το παραπέντε είναι ακριβό σπορ, αφού ο εξοπλισμός κάνει από 3.000 έως 10.000 ευρώ και οι τουρίστες που ασχολούνται και έρχονται στην περιοχή ανήκουν στις υψηλά εισοδηματικές κατηγορίες, κάτι που σημαίνει ότι είναι τουρίστες που μπορούν να ξοδέψουν. Οι περισσότεροι είναι εργοστασιάρχες, επιχειρηματίες, σύμβουλοι και στελέχη επιχειρήσεων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι υποδομές και κυρίως όσον αφορά τα καταλύματα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα τον Θανάση Παιδή, που όλοι τους είναι συνεχώς κοντά μας και μας προσφέρουν μεγάλη βοήθεια σε ό,τι χρειαστεί».

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης