«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πως η Εκκλησία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν αυτήν τη δύσκολη ώρα.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην κρίση και τη μετάνοια, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. «Μετάνοια σημαίνει αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτήν την κρίση θα τη βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά σε θέματα της Εκκλησίας υπογράμμισε ότι «σε περιόδους κρίσης πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τις δομές της Εκκλησίας», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί σε μια εποχή αλλαγών και ανακατατάξεων η Εκκλησία να μη δει τις εσωτερικές της δομές».

Για την εκκλησιαστική περιουσία ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. Η περιουσία της Εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή η περιουσία και πώς όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το κράτος».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης