Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014, 15:59
Σε ποιες περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Αττικής (δυτική)
- Περιφερειακή Ενότητα Λαρίσης
- Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
- Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
- Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
- Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
- Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014, 16:10