Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένει ο μηχανισμός της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την συντονιστική ομάδα διαχείρισης των επιπτώσεων του COVID-19, που συνεδρίασε σήμερα με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Η συνεδρίαση έγινε, προκειμένου, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «να γίνει αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, λόγω της επανεμφάνισης κρουσμάτων, αλλά και να συντονίσει τη δράση της, λόγω της θερινής περιόδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αποφασίστηκε «να ενταθούν οι έλεγχοι, καθώς και οι προσπάθειες ενημέρωσης των επαγγελματιών, των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής, στην κατεύθυνση χρήσης της μάσκας και τήρησης των όρων υγιεινής, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών της Περιφέρειας με υλικά ατομικής προστασίας και υγιεινής».

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «περάσαμε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο και πιο δύσκολο κάβο και η επανεμφάνιση κρουσμάτων σε μία κοινωνία που είναι ανοικτή και σε μία χώρα που δέχεται επισκέπτες, είναι μάλλον κάτι το αναμενόμενο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαστε υποχρεωμένοι να παραμείνουμε σε ύψιστη επιφυλακή και να φροντίσουμε, ώστε η κοινωνία μας να αντιληφθεί πως ο ιός δεν νικήθηκε ακόμα, είναι εδώ και μας απειλεί». «Γι’ αυτό», συνέχισε, «οφείλουμε συνεχή προσήλωση στα απλά μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης