Πρόσκληση προς όσους έχουν οφειλές προς τον Δήμο Αλμυρού να προχωρήσουν σε ρύθμισή τους απευθύνει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού. Συγκεκριμένα, οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να διακανονίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έως και τις 8 Οκτωβρίου.

Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29-2-2012, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τα 75.00 ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ. Τα παραπάνω ορίζει, μεταξύ άλλων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών που εκδόθηκε στις 8 Ιουνίου 2012 και η οποία δίνει τετράμηνη προθεσμία στους οφειλέτες για να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Το αίτημα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε αριθμό δόσεων άνω των 24, εξετάζεται από τον οικείο δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο, έπειτα από πρόταση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, που αποφαίνονται σχετικά με την αδυναμία του υπόχρεου για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο. Ωστόσο, για πάνω από 24 δόσεις πρέπει να προσκομίζονται και συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης