Η απίστευτη επιπολαιότητα της 63χρονης ασθενούς η οποία έσπασε την καραντίνα και παρευρέθηκε σε κηδεία στο χωριό Μουρίκι έχει προκαλέσει πανικό στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών έως και τις παρυφές της Χαλκίδας, αφού η ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης αφορά πάνω από 200 άτομα.

Επίσης επιβαρύνεται υγειονομικά η περιοχή της Θήβας και με τον εντοπισμό προμηθευτή καταστημάτων εστίασης σε όλη τη Βοιωτία ο οποίος διεγνώσθη με κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίμαχη κηδεία έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο χωριό Μουρίκι. Σ’ αυτή συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 200 άτομα από πολλά και διάφορα χωριά της περιοχής, ενώ δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο. Αυτή είναι η μαρτυρία του προέδρου της Κοινότητας Μουρικίου Τάκη Πέτρου.

Από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές προκύπτει πως δεκάδες άτομα που προέρχονται από τα χωριά Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Μουρίκι της περιοχής Θηβών, καθώς και από τα Λουκίσια του Δήμου Χαλκίδας παρευρέθηκαν στην κηδεία αυτή και ήρθαν σε επαφή, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, με την εν λόγω ασθενή. Η ασθενής ήταν συγγενής του θανόντος. Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία της συστηματικής ιχνηλάτησης και αναμένεται να αρχίσει και η διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ στα τρία χωριά της Θήβας.

Κατά τον Νίκο Χαρδαλιά, θα πραγματοποιηθούν 1.200 ιχνηλατήσεις προκειμένου να διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα τώρα με το tvstar.gr, θετικοί στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ο σύζυγος της 63χρονης ασθενούς, ο οποίος είναι 70 ετών, καθώς και η ξαδέρφη της, που είναι 60 ετών.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ακόμα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Θήβα, που αφορούν σε οδηγό προμηθευτικής εταιρείας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και στη σύζυγό του. Ο άνδρας οδηγός βρισκόταν σε συνεχή επαφή με πολλές δεκάδες άτομα ημερησίως λόγω της εργασίας του. Αυτή η λεπτομέρεια έχει προκαλέσει πανικό στις υγειονομικές αρχές της Βοιωτίας. Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη ανακοινώσει πως προχωρά σε τοπικά lockdowns στη Βοιωτία και στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ υφίσταται και ισχυρή σύσταση προς όλους τους κατοίκους των οικισμών του Δήμου Θηβαίων και του Δήμου Χαλκιδέων, δηλαδή προς τους κατοίκους των κοινοτήτων Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσια.

Απαιτείται πιστή τήρηση των εξής μέτρων:

– Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

– Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εξωτερικούς και εσωτερικούς.

– Κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων.

– Διακοπή μετακίνησης των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που κατοικούν σε αυτούς τους οικισμούς προς τους τόπους εργασίας τους προς αποφυγή διασποράς του ιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης