Με μικρή καθυστέρηση αλλά με σαφή βούληση για την υλοποίηση του σχεδιασμού που συζητείται χρόνια τώρα, ξεκινούν οι διεργασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ηλεία και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ιδιαίτερα όσον αφορά την Ηλεία, γίνεται λόγος για έξι αστυνομικά τμήματα -τα μισά δηλαδή από όσα λειτουργούν σήμερα-, παραμένουν όμως ανοιχτά θέματα για κάποια από αυτά ως προς τη χωροθέτησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ilialive, ξεκάθαρη είναι η θέση για τα Αστυνομικά Τμήματα Πύργου, Αμαλιάδας και Αρχαίας Ολυμπίας -το τελευταίο συγχωνεύεται με το πολύ κοντινό του Πελοπίου-, ενώ απομείνει να επιβεβαιωθεί και το υπόλοιπο μέρος του σχεδιασμού, που θέλει ένα αστυνομικό τμήμα στη Βάρδα, ένα στη Γαστούνη και ένα στην περιοχή της Επαρχίας Ολυμπίας. Εκεί υπάρχει μια ένσταση σχετικά με την κάλυψη των ορεινών περιοχών, όπως της Ανδρίτσαινας και της Φιγαλείας, αλλά και προβληματισμός για το αν η έδρα βρίσκεται στην Κρέστενα ή στη Ζαχάρω.

Για να προχωρήσουν οι εν λόγω διαδικασίες έχουν προηγηθεί οι συστάσεις των αρμόδιων επιτροπών, οι οποίες θα εξετάσουν τις προτάσεις και θα καταλήξουν στην τελική εισήγηση προς τον αρμόδιο υπουργό κ. Δένδια.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης