Κραυγή απελπισίας βγάζει 81χρονος συνταξιούχος από την Πύλο, αφού το Κέντρο Υγείας της πόλης, όπως καταγγέλλει, υπολειτουργεί λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού και ιατροφαρμακευτικών υλικών.

Μιλώντας στη zougla.gr ο κ. Πέτρος Πουλόπουλος, εκφράζει την αγανάκτησή του, λέγοντας ότι μόνο ένας γιατρός παθολόγος υπήρχε την περασμένη εβδομάδα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς μίας μεγάλης περιοχής. Όπως λέει, την περασμένη Δευτέρα ο μοναδικός γιατρός του Κέντρου εξέτασε 120 ασθενείς και την Τρίτη άλλους 80, αφού ο δεύτερος γιατρός έλλειπε σε προγραμματισμένη άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ υπάρχει ακτινολογικό τμήμα δεν υπάρχει βοηθός ακτινολόγος, γιατί η προηγούμενη συνταξιοδοτήθηκε πριν 3 χρόνια και οι ασθενείς αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Καλαμάτα, η οποία απέχει 50 χιλιόμετρα για μία ακτινογραφία. Τα ίδια ισχύουν για το μικροβιολογικό τμήμα, το οποίο επίσης δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, καταγγέλλει ο κ. Πουλόπουλος.

Το Κέντρο Υγείας διαθέτει εξοπλισμένο οδοντιατρείο, όμως κι αυτό δεν λειτουργεί, επειδή η θέση οδοντιάτρου παραμένει κενή! Δεν υπάρχει παιδίατρος, ενώ στην καρδιολόγο που υπάρχει δεν παρέχεται καν ο στοιχειώδης εξοπλισμός, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά της, συνεχίζει ο καταγγέλλων.

«Αντί να αυξάνεται το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, μειώνεται», λέει με οργή ο συνταξιούχος και απευθύνεται στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να βρεθεί λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
/audio/!2010/101010/poulopoulos.mp3

Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, στην Πύλο υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για να εξυπηρετήσει 6 δημοτικά διαμερίσματα, το οποίο κινείται συνεχώς μεταξύ Πύλου και Καλαμάτας, ακόμη και για ελαφρά περιστατικά, όπως το  να γίνουν ακτινογραφίες ακόμα και για ένα απλό κάταγμα. Έτσι, όταν το ασθενοφόρο λείπει, οι υπόλοιποι ασθενείς περιμένουν… στο σπίτι τους ή στο δρόμο.

Το δεύτερο ασθενοφόρο, βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στο συνεργείο αφού έχει ήδη διανύσει 1.000.000 χιλιόμετρα και παθαίνει συνεχώς βλάβες.

Η zougla.gr μίλησε με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου Μιχαήλ Ρεντούλη, ο οποίος παραδέχεται ότι αν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω υποστελέχωσης, το προσωπικό, όπως λέει, προσπαθεί να επιτελεί το έργο του, πολλές φορές με αυτοθυσία.

Το προσωπικό αποτελείται, από 4 γιατρούς μεταξύ των οποίων 1 μικροβιολόγος, και 6 νοσηλεύτριες, οι οποίοι καλούνται να εξυπηρετήσουν 25.000 κατοίκους, ένας αριθμός που το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται λόγω τουρισμού.

Για τα προβλήματα η διοίκηση είναι ενημερωμένη, λέει ο κ. Ρεντούλης και έχουν τεθεί προτεραιότητες για την επίλυσή τους.

Όπως αναφέρει, η διοίκηση έχει υποσχεθεί την αντικατάσταση του ασθενοφόρου, ήδη έγινε πρόσληψη οδηγών και πρόκειται να προσληφθεί βοηθός μικροβιολόγος και ακτινολόγος.

Σημειώνεται ότι στην Πύλο, απ όπου κατάγεται και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση της Μεσογείου, και το Κέντρο Υγείας, είναι υπεύθυνο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και των τουριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης