Σεμινάριο Α’ Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις της Θεσσαλίας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την στήριξη της Ακαδημίας των Πολιτών Θεσσαλίας.

H Ε.Ο.Δ. είναι εθελοντική οργάνωση! Απλοί άνθρωποι που προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στελεχώνοντας μια ομάδα που παρέχει οργανωμένη βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σε συνεργασία με κρατικούς και άλλους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος τους είναι η συμμετοχή στην οργάνωση, τον συντονισμό και την πραγματοποίηση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

«Με βάση αυτή μας τη φιλοσοφία» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση « δεν θα μπορούσαν να μείνουμε αμέτοχοι σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών. Συμμετέχουν ενεργά στην αποκατάσταση των προβλημάτων που αυτές προκαλούν.

Κι εν καιρώ ειρήνης δεν μένουνε αδρανείς. Πέρα από τις συνεχείς εκπαιδεύσεις, δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της ενημέρωσης των συμπολιτών μας σε θέματα πιθανών κινδύνων.
Προς αυτή την κατεύθυνση δεν βαδίζουν μόνοι. Συμμετέχουν σε ομοσπονδίες με παρεμφερείς σκοπούς και συνεργάζονται με άλλες οργανώσεις σε εθνικό & διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτές τις αρχές και μετά από πρόσκληση της Ακαδημίας των Πολιτών ξεκινάνε ενημέρωση στη Θεσσαλία με πρώτη τη Λάρισα την Τρίτη, 3 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της AEL fc Arena με στόχο την πλήρη ενημέρωση των παρευρισκομένων.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Πετρούλιας Πέτρος ο οποίος είναι εν Ενεργεία ΕΚΑΒιτης σαν Διασώστης πληρώματος ασθενοφόρου. και εκπαιδευτής της ΕΟΔ Μαγνησίας. Τελειόφοιτος του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ ΒΟΛΟΥ (2005-2007), μέλος της ΕΟΔ από το 2005 μέχρι και σήμερα όπου και συμμετέχει στην εκπαίδευση – ασκήσεις – επιχειρήσεις του ΕΟΔ».

Στην ομιλία θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα:

-Τι είναι Α΄Βοήθειες
-Γιατί πρέπει να ξέρουμε Α΄ Βοήθειες.
-Μπορούμε ολοι να αποκτήσουμε γνώσεις και δεξιότητες παροχής Α΄Βοηθειών.
-Που μπορούμε να μάθουμε.
-Στατιστικά στοιχεία.
-Παραδείγματα και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα μας.
-Επιχειρήσεις παροχής Α΄Βοηθειών της ΕΟΔ

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι φορείς και οργανισμοί. Πληροφορίες στο 2410625360 ή στο akadimiapoliton@gmail.com

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης