Σέρρες: Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 14:11
Σέρρες: Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Πορεία με τα τρακτέρ τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Σερρών έκαναν σήμερα αγρότες του νομού.

Οι αγρότες διεκδικούν ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας, διάθεση αγροτικού πετρελαίου, λύση στο πρόβλημα των προστίμων που, όπως υποστηρίζουν, επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, άρση του «πράσινου τέλους», αλλά και 100% αποζημίωση των πληγέντων της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, στην οποία το «παρών» έδωσαν αγρότες και από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Συλλόγων Αγροτών Νομού Σερρών, Στέργιο Λίτο, ενώ ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και αγρότης και ο ίδιος, Γιάννης Τουρτούρας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει τον Έλληνα αγρότη.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα αγρότες των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, ενώ παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ που έβγαλαν χθες στην είσοδο των Γιαννιτσών οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021, 16:40