Συνήθως, στο άκουσμα της λέξης πειρατής, στο μυαλό όλων έρχεται η εικόνα ενός ηλικιωμένου άνδρα με καλύπτρα στο μάτι και γάντζο στο χέρι.

Ωστόσο, ο 35χρονος «πειρατής» που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περιοχή των Σερρών, είχε στην κατοχή του δορυφορικά «πιάτα» και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρείας τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία ο 35χρονος, χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό είχε καταφέρει να παρακολουθεί τα συνδρομητικά κανάλια της εταιρείας, χωρίς να καταβάλλει τη νόμιμη μηνιαία συνδρομή.

Κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον δράστη στο σπίτι του, σε περιοχή των Σερρών και πραγματοποίησε, παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, νομότυπη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, ένας δορυφορικός δέκτης και λοιπός τεχνολογικός εξοπλισμός, που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη δραστηριότητά του.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο 35χρονος, με την χρήση ειδικού λογισμικού που είχε ο δορυφορικός δέκτης, λάμβανε τα κωδικοποιημένα κανάλια του «μπουκέτου» συνδρομητικών καναλιών της εγκαλούσας εταιρείας, καθώς και άλλων δορυφορικών συνδρομητικών «πακέτων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έρευνας στον φορητό Η/Υ που κατασχέθηκε, βρέθηκε συγκεκριμένο παράνομο πρόγραμμα, με το οποίο ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν 970 χρήστες-πελάτες του, από τους οποίους λάμβανε άγνωστο χρηματικό ποσό ως αποζημίωση για τις παράνομες παρεχόμενες υπηρεσίες του. 

Η χρηματική ζημία της εταιρείας από την μέχρι σήμερα παράνομη δραστηριότητά του, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο χρηματικό ποσό των 1.164.000  ευρώ, ποσοστό εκ των οποίων αποτελεί ζημία και του Ελληνικού Δημοσίου λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ, αλλά και της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και της εν λόγω εταιρείας για την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μαζί  με το χειριστήριο,
• Εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ,  
• Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το τροφοδοτικό του. 

Ο 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εξέταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης