Σέρρες: Τον λήστεψαν και τον λιθοβόλησαν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 22:48
Σέρρες: Τον λήστεψαν και τον λιθοβόλησαν
Με πέτρες απάντησαν, πέντε νεαροί ληστές, κατά του θύματός τους, έναν ιδιοκτήτη mini market, όταν αντιλήφθηκε ότι τον ληστεύουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, σε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Σερρών.

Οι νεαροί ληστές, εισέβαλαν στο μικρό κατάστημα, φορώντας μαύρες κουκούλες και αφού αφαίρεσαν 250 ευρώ που είχε στο ταμείο, άρχιζαν να αρπάζουν όσα προϊόντα μπορούσαν να κουβαλήσουν.

Τη δράση τους αποκάλυψε ο συναγερμός του καταστήματος, που ξύπνησε τον ιδιοκτήτη, αλλά και τους γείτονες.

Μόλις οι ληστές κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη που άρχισε να τους φωνάζει να αφήσουν τα κλοπιμαία, αντί να διστάσουν και να τραπούν σε φυγή, πήραν βαριές μαρμάρινες πέτρες, που φέρεται ότι τις είχαν στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος που οδηγούσαν και άρχισαν να λιθοβολούν τον 49χρονο ιδιοκτήτη του mini market, τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κατάφερε την Τετάρτη να φτάσει στα ίχνη τους και να τους συλλάβει.

Πρόκειται για πέντε νεαρούς ηλικίας 19, 23, 25, 31,33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία οι πέντε νεαροί είχαν ληστέψει και άλλο μικρό κατάστημα σε χωριό του δήμου Σερρών και είχαν αφαιρέσει 114 ευρώ καθώς και άλλα προϊόντα αξίας 260 ευρώ.

Την ίδια ώρα, δικογραφία σχηματίστηκε και για έναν 20χρονο συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά διαφεύγει μέχρι αυτή την ώρα της σύλληψης, για κλοπή οχήματος από τη Θεσσαλονίκη. Ο 20χρονος φέρεται να διέθεσε το κλεμμένο αυτοκίνητο στη συμμορία των πέντε, κατόπιν οικονομικής συμφωνίας, προκειμένου να διαπράξουν τις ληστείες τους.

Οι πέντε νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών των Σερρών, όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Όσον αφορά το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 22:49