Σφακιά: Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, 01:10
Σφακιά: Ορειβάτης έπεσε σε γκρεμό
Με αναρρίχηση άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να πλησιάσουν στο σημείο του γκρεμού της Αγίας Ρουμέλης του Δήμου Σφακίων, όπου από το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση θρίλερ η οποία δυστυχώς κατέληξε σε τραγωδία.

Στο τέλος της παραλίας προς τα δυτικά, εντοπίστηκε ένας άνθρωπος να έχει πέσει σε γκρεμό πάνω από την παραλία.

Πρόκειται για Έλληνα ορειβάτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ περπατούσε στο μονοπάτι Ε4, έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στο απόκρημνο αυτό σημείο, όπου πιθανόν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό και το σώμα του να πιαστεί σε ένα δέντρο.Όταν εντοπίστηκε το σώμα του, ένας άλλος ορειβάτης ανέβηκε από πάνω και του πέταξε ένα σχοινί το οποίο είχε δέσει σε ένα δέντρο.

Παράλληλα ειδοποιήθηκαν και οι ομάδες διάσωσης, ενώ άμεσα βρέθηκαν εκεί πυροσβέστες που εκτελούσαν υπηρεσία στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς.

Στο σημείο - με το φουσκωτό σκάφος του Δήμου Σφακίων - έσπευσαν ομάδες διάσωσης αρχικά από τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Χανίων και το κλιμάκιο Καμπανού, ενώ είχε κληθεί και η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, αλλά δεν χρειάστηκε καθώς οι πυροσβέστες από τα Χανιά, ολοκλήρωσαν την επιχείρηση.Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, άντρας του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, με αναρρίχηση κατάφερε να φτάσει στο σημείο όπου ήταν ο άνθρωπος και με την συνδρομή και των άλλων διασωστών, τον κατέβασαν στην παραλία, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός.

Η νεκροψία - νεκροτομή αναμένεται να δώσει στοιχεία για το πως έχασε την ζωή του, ενώ διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, 01:11