Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή του πολεμικού υλικού στη Λέρο, με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να ξεκαθαρίζει πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κλοιός γύρω από τους υπόπτους έχει γίνει πολύ στενός, ενώ σύμφωνα με το Open οι αρχές έχουν συλλάβει τρία άτομα: Έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Όλοι ανακρίθηκαν στη Λέρο και όπως αναφέρει και το Open, μετά το άνοιγμα των κινητών τηλεφώνων βρέθηκαν οι απαιτούμενες πληροφορίες για την σύνδεση των τριών υπόπτων με την υπόθεση της κλοπής του στρατιωτικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πρώτος ύποπτος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν άργησε να λυγίσει στην ανάκριση και ομολόγησε την πράξη του, με τις Αρχές να επικεντρώνονται στους άλλους δύο συλληφθέντες, ώστε να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, η υπόθεση. 

Φέρεται, επίσης, να υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αν και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, δεν επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι το LAW που εκλάπη

Πρόκειται για αντιαρματικό όπλο που κατασκευάζεται από το 1964. Είναι ελαφρύ και δεν έχει ανάκρουση. Είναι μίας χρήσης χωρίς διαφυγή αερίων. Το όπλο αυτό διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας, της Σουηδίας, των ΗΠΑ , της Τουρκίας και της Ελλάδας. Μόνον αυτές.

Το Law κατασκευάζεται αυτήν την στιγμή μόνον στις ΗΠΑ, την Σουηδία , την Νορβηγία και την Τουρκία. Η τουρκική μάλιστα παραγωγή είναι υπερμεγέθης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό από την Βάση της Λέρου λείπουν δύο τέτοια αντιαρματικά. 

Τα Law φυλάσσονται σε ειδικά ξύλινα κιβώτια σε αποθήκες και  κλείνουν με πολύπλοκες διαδικασίες. Έχουν καρφιά, βίδες αλλά και σύρτες. Κατά τους εβδομαδιαίους έλεγχους στις αποθήκες οι υπεύθυνοι λόγω πολυπλοκότητας δεν ανοίγουν αυτά τα κιβώτια και άρα δεν καταμετρούνται τα αντιαρματικά στο εσωτερικό τους. Υπ’αυτήν την έννοια είναι πιθανότατο η απώλεια ή η μεταφορά του οπλισμού σε άλλη Βάση ή αποθήκη να έχει συμβεί προ πολλού, επί πολύ παλαιότερων κυβερνήσεων (χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα από το 1964) ή να σημειώθηκε μόλις τις προηγούμενες εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμα: 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης