Άναυδοι ο δημοσιογραφικός κόσμος, οι -υγιώς σκεπτόμενοι- άνθρωποι του αθλητισμού καθώς και οι απλοί πολίτες παρακολούθησαν την περασμένη εβδομάδα την επικήρυξη αθλητικών συντακτών, μέσω αφισών, που τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμους του Πειραιά.

Μία ενέργεια που παραπέμπει σε… Φαρ Ουέστ και την οποία έσπευσαν να καταδικάσουν -σχεδόν όλοι- με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο δήμαρχος Πειραιά και ο -κατά τον νόμο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός- Γιάννης Μώραλης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα για αυτό το γεγονός. Σαν να μη συνέβη ποτέ…

Εξακολουθεί να τηρεί σιγή ασυρμάτου, με αποτέλεσμα αυτές οι εμετικές αφίσες, όπου υπάρχουν υβριστικοί και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί για τέσσερις δημοσιογράφους και έναν νομικό, να παραμένουν στους δρόμους της πόλης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συγκεκριμένες αφίσες ως γνωστόν είχε αποτυπωθεί ένα καρέ από την πρόσφατη εκπομπή του SDNA στη web tv με θέμα την εισήγηση της κυρίας Σπανού για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και σε αυτή υπήρχαν τα εξής πρόσωπα:

Του επικεφαλής του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, του εκδότη της Live Sport και παρουσιαστή των εκπομπών στο SDNA, Βασίλη Βέργη, του Άρη Ασβεστά, που συμμετείχε στη συγκεκριμένη εκπομπή, ήταν στέλεχος του SDNA και σήμερα εργάζεται στον Sport FM, με μακρά πορεία ετών στο δικαστικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ, του παρουσιαστή του Open και αρθρογράφου στο SDNA, Κυριάκου Θωμαΐδη, καθώς και του νομικού Τάκη Μπαλτάκου. 

Την περασμένη Πέμπτη το zougla.gr επιχείρησε τρεις φορές να συνομιλήσει με τον δήμαρχο Πειραιά.

Στην πρώτη τηλεφωνική κλήση μάς ανέφερε πως δεν γνωρίζει την υπόθεση και πως θα απαντήσει στα ερωτήματα της Ζούγκλας όταν πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες κι αφού συνομιλήσει με την αστυνομία του Πειραιά.

Η τελευταία του αναφορά όντως προκάλεσε την περιέργεια. Το zougla.gr στη συνέχεια επιχείρησε να συνομιλήσει τηλεφωνικώς δύο φορές με τον κύριο Μώραλη χωρίς επιτυχία.

Aκολούθως του στείλαμε μήνυμα SMS προκειμένου να τοποθετηθεί επίσημα επί του ζητήματος που έχει προκύψει. Ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Πάντως η «Ζούγκλα» δεν ήταν η μόνη που επιχείρησε να επικοινωνήσει για το εν λόγω θέμα με τον δήμαρχο.

Αυτό έπραξαν και οι τέσσερις αθλητικοί συντάκτες οι οποίοι επικηρύχθηκαν ουσιαστικά μέσω αυτών των αφισών .

Συγκεκριμένα, έστειλαν εξώδικο στον Μώραλη και μέσω αυτού του ζητούσαν να πάρει άμεσα μέτρα και να κατέβουν οι εμετικές αυτές αφίσες, καθώς, όπως τονίζουν, η ύπαρξή τους στους δρόμους «συνιστά πρόκληση στον οποιονδήποτε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας».

Απάντηση ωστόσο δεν πήραν ποτέ! Μάλιστα όπως θα δείτε και παρακάτω οι αφίσες της ντροπής παραμένουν σε κάποια σημεία του Πειραιά.

Στην παρακάτω φωτογραφία υπάρχει και το εξώφυλλο εφημερίδας προκειμένου να πιστοποιείται ότι είναι σημερινή:

Όσα αναφέρει το εξώδικο των τεσσάρων αθλητικών συντακτών στον Δήμαρχο Πειραιά:

Αθήνα, 8 Μαΐου 2020

Κύριε Δήμαρχε,
φαντάζομαι ότι θα έχετε ιδία αντίληψη για την παράνομη αφισοκόλληση μιας συκοφαντικής και κατάπτυστης αφίσας σε βάρος μας, συναδέλφων δημοσιογράφων κι ενός δικηγόρου, που έλαβε χώρα στην Πόλη του Πειραιά και σε πληθώρα άλλων κεντρικών σημείων του Δήμου Σας.

Το ζήτημα, όπως προφανώς γνωρίζετε, ήδη έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα στα ΜΜΕ, ενώ κάποια από αυτά μιλούν για επικήρυξη των εικονιζομένων προσώπων, με εξίσου συκοφαντικό περιεχόμενο.

Υποθέσαμε ότι θα είχατε προγραμματίσει την αποστολή συνεργείου από χθες το πρωί (δεδομένου ότι η αφίσα κολλήθηκε ξημερώματα 5ης Μαΐου και παραμένει στα σημεία που κολλήθηκε), προκειμένου να προβεί στο «κατέβασμα» αυτής της έγχρωμης – τεράστιων διαστάσεων – αφίσας, που κολλήθηκε στο Δήμο Πειραιά, αφού όχι μόνον κολλήθηκε παρανόμως, αλλά, κυρίως, συνιστά προϊόν σοβαρής σε βάρος μας εγκληματικής δραστηριότητας, που εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας.

Κι αυτό, διότι τυχόν παράλειψή σας, μετά κι από αυτό την εξώδικο διαμαρτυρία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα καθιστά και Υμάς υπεύθυνο σε περίπτωση που δεχθούμε βίαια επίθεση, όπως πολλάκις έχει δεχτεί στο παρελθόν ο εικονιζόμενος δημοσιογράφος στην αφίσα Άρης Ασβεστάς.

Αυτή η αφίσα, όσο παραμένει στα εκατοντάδες σημεία που κολλήθηκε, συνιστά πρόκληση στον οποιονδήποτε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα δράσετε αμέσως με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, άλλως σας εφιστώ την προσοχή ότι επί τυχόν παράλειψής Σας, Υμείς αυτοτελώς θα έχετε θέσει κίνδυνο την υγεία, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μας. Εν αναμονή της έγγραφης απάντησής Σας, προκειμένου να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες του Δήμου.

Με εκτίμηση,
Βασίλειος Παπαθεοδώρου
Δημοσιογράφος-Διευθυντής Σύνταξης του SDNA

Βασίλειος Βέργης
Δημοσιογράφος-Διευθυντής εφημερίδας «Live Sport»

Άρης Ασβεστας
Δημοσιογράφος-Ραδιοφωνικός παραγωγός Sport FM

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Video με τις αφίσες που παραμένουν στους δρόμους του Πειραιά:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης