Για αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί έκανε λόγο σε παρέμβασή του ο α αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝΠΕ) – υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την έναρξη υποβολής του εντύπου Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα έτους 2019.

“Η ΚΥΑ που εξέδωσε πέρσι η κυβέρνηση αύξησε και ορθά το επίδομα για τις οικογένειες με ένα και δύο παιδιά” αναφέρει ο κ Σγουρός, “όμως προχώρησε σε ανεπίτρεπτες μειώσεις, μέχρι και το 30%, των επιδομάτων που χορηγούνται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει, πρόσφατα η κυβέρνηση κατάργησε το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Την καλεί να προχωρήσει σε τροποποίηση της ΚΥΑ που να αποκαθιστά την αδικία «καθώς το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για τον προϋπολογισμό».

Υπενθυμίζει ότι πέρσι με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής είχε προτείνει τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης για το θέμα και την παροχή νομικής συνδρομής στα συλλογικά όργανα τρίτεκνων και πολυτέκνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης