Siemens - Ελλάς

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009, 14:02
Χριστόδουλος Ξηρός
Siemens - Ελλάς

Μερικά δευτερόλεπτα κράτησε η ευφορία πολιτικών – δημοσιογράφων για την τεράστια επιτυχία της «τηλεμαχίας», και η πραγματικότητα επέστρεψε δριμύτερη.

Τρελό πανηγύρι χρηματισμού πολιτικών – κομμάτων είχε στήσει η Siemens - Ελλάς ΑΕ, δηλαδή Ανώνυμος Εταιρεία Ελαιουργικών Επιχειρήσεων ή, κατά συγχώνευσιν, Siemens - Ελαΐς ΑΕ!

Οι συμμορίτες, μάλιστα, κατά τα γερμανικά πρότυπα, είχαν αυστηρό καταμερισμό ρόλων και ευθυνών, έτσι:

Ο Σίκατσεκ: εκ του Αρραμαϊκού σίκα = κοπτερόν ξίφος και του νεοελληνικού τσεκ = έμβασμα, έκοβε ταχέως τα παχυλά εμβάσματα (σημ. συντ. κατά τινας το ορθόν είναι Σύκατσεκ, εκ του τευκτονικού σύκα = πολιτικός και του τσεκ ομοίως).

Επόμενος κρίκος ο Χρυσοφοράκος, ήτοι ο τον Χρυσόν Φέρων, και τέλος ο Καραβέλας, δηλαδή το βαποράκι που εκτελούσε την διανομή κατ’ οίκον – γραφείον – Βουλή – Μαξίμου κλπ.

– Οι πολιτικοί και τα κόμματα – αποδέκτες του χρηματισμού έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους προκειμένου να μην διαλευκανθεί το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και να παραμείνουν ατιμώρητοι.

Έτσι, πέρα απ’ τη γνωστή μέθοδο της κολοκυθιάς –«εσείς κλέβατε – κι εσείς κλέβατε περισσότερο» κ.ο.κ., φρόντισαν να μην φτάσει ποτέ η υπόθεση στη Βουλή και διαλευκανθεί και αυτή όπως π.χ. το Βουτοπέδιον και ο Παυλίδης-ένα.

Όταν όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, η κυβέρνηση λουκετάρισε τη Βουλή και η «αντιπολίτευση» μετά από χλιαρές διαμαρτυρίες συνέχισε τη σύμπραξη – συμπαιγνία!

Πάντως, παρά το χοντροκομμένο κουκούλωμα που επιχείρησαν κυβέρνηση – κόμματα κ.λ.π.λ. (και λοιπά λαμόγια), οι κραυγαλέες ομολογίες για τα ομαδικά λαδώματα συνεχίζουν στον τύπο: << Με πάνω από 100 εκ. Ευρώ λαδώναμε και τα 2 μεγάλα κόμματα, ταυτόχρονα και ένα μικρότερο» (;)

– «2 εκατομμύρια μάρκα εισέπραξε ο εξ απορρήτων του Σημίτη Τσουκάτος»!

– «20 εκατομμύρια μάρκα δόθηκαν το 1993 μέσω της ΜΑΥΟ στην ΝΔ»! και πάει λέγοντας. Μας λείπει πάντως ακόμη συντριπτικό ποσοστό – 90% – του συνολικού ποσού των 100 εκ.!

Οι διάφοροι πρετεντρέμηδες έσπευσαν να μας ενημερώσουν ότι έτσι κι αλλιώς παρεγράφησαν – ιδίως του Μητσοτάκαρου – μην τυχόν και τρέφουμε αυταπάτες ότι θα δικαστεί και κανένας κλέφτης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση Μητσοτάκη: «Το 1993 η ΝΔ δεν πήρε ούτε ένα μάρκο από την Siemens». Εγώ τον πιστεύω. Υπάρχουν και δολάρια, στερλίνες, κορώνες κ.λ.π. ή μπορεί πράγματι να μην πήρε φράγκο η ΝΔ και να τα ενθυλάκωσε κάποιος ή κάποιοι προσωπικά. Ονόματα δεν λέμε. Έτσι εξηγείται και το γιατί η κορούλα του έκανε πλάτες στον διανομέα Καραβέλα μέχρι να γίνει καπνός. Προφανώς από τότε θα γνώρισε και ο μικρός Κυριάκος τον Χρυσοφοράκο, ο οποίος, όπως φαίνεται, φρόντισε να τον μάθει και τα πρώτα του βήματα (στράτα – στρατούλα – πλυντήρια – κομπιούτερ – τηλ. κέντρα κ.λ.π.) στον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής!

Η «δικαιοσύνη», από την πλευρά της, παρά τις κραυγαλέες ομολογίες για ομαδικό χρηματισμό – ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λ.π., «αγρόν ηγόρασε», πιθανότατα εις την Ουραγουάην.

Και ενώ εις την Νιγηρίαν – Τανζανίαν, Ακτή Ελεφαντοστού κ.ά. έχει εξιχνιαστεί το σκάνδαλο Siemens και έχουν φυλακισθεί και πολιτικοί (!), στη χώρα μας επί 2,5 χρόνια διυλίζουν τον κώνωπα, μην τυχόν και παραβιασθεί και κανένας νόμος ή το Σύνταγμα και θυμώσει και ο πρετεντρέμης και βγάζουν λάδι – στην κυριολεξία τα συνεταιράκια τους, τους πολιτικούς. Και όταν ο εδώ και 2,5 χρόνια κατηγορούμενος για κακουργήματα Χρυσοφοράκος φεύγει με το αεροπλάνο της γραμμής (!) δηλώνουν ότι: «έπεσαν από τα σύννεφα».

Και όταν και ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Καραβέλας, ανοίγει την περασμένη Πέμπτη τα πανιά του για τον διάπλου του Ατλαντικού, δηλώνουν έκπληκτοι. Καλά, δεν πονηρεύτηκαν όταν έγινε καπνός ο πρώτος κατηγορούμενος, ''άργησαν'' να φτάσουν και οι  προειδοποιήσεις του Πρέσβη, δεν κοίταξαν ούτε το ημερολόγιο; (Πέμπτη 28 Μαΐου 2009, της Αναλήψεως!)

Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Προφανώς περίμεναν να πετάξει το πουλί πριν κελαηδήσει.

Ή περιμένουν να πιστέψουμε ότι θα έβαζαν ποτέ φυλακή αυτούς που χρύσωσαν τα αφεντικά τους!

Πάντως, τώρα, 2 χρόνια και 2 «αποδράσεις» μετά, πήραν «προληπτικά μέτρα»! Με μια τέτοια ευαίσθητη και αδέκαστη – κυρίως – δικαιοσύνη δεν είναι καθόλου περίεργο που σε δημοσκόπηση που έγινε το Καλοκαίρι του ’07, 71% των Ελλήνων δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Τώρα φυσικά θα είναι ακόμη περισσότεροι. Και μη βιαστείτε να χαρείτε. Ένα 5% δήλωσε τυφλή εμπιστοσύνη, προφανώς οι πολιτικοί – δημοσιογράφοι – δικαστές – λαδωτήρια και λοιποί κουμπάροι. Το υπόλοιπο 24% απαντά «κανένας από τους δύο» ή δ.ξ. – δ.α.!

Είναι παραπάνω από φανερό πλέον ότι τα κόμματα – και οι στυλοβάτες τους – δεν έχουν ίχνος ιδεολογίας και ο ιερός σκοπός που τους ενώνει είναι μόνο η καταλήστευση και η λεηλασία του τόπου.

Γι' αυτό και οι μεταξύ τους σχέσεις είναι σχέσεις μαφιόζων: Σεβασμός στον αρχινονό (αλώβητος ο πρωθυπουργός) – ομερτά – αλληλοεκβιασμοί αλλά και αλληλοσυγκάλυψη.

Άλλωστε και οι ίδιοι χρησιμοποιούν ορολογία μαφιόζων ή κολομβιανών καρτέλ. Βαρόνοι – λοχαγοί κ.λπ.

Μια μεγάλη εγκληματική συμμορία λοιπόν, δομημένη με ιεραρχία, με σκοπό:

-        τη διάπραξη ληστειών: χρηματιστήριο, ομόλογα, Βουτοπέδιο, Φαυλίδης, Ζίμενς κ.λπ.

-        δολοφονιών: ναυάγιο Σαμίνα (82 νεκροί), πυρκαγιές 07 (85 νεκροί), εκτελέσεις Καλτεζά – Γρηγορόπουλου – Τσιγγάνων – Μεταναστών κ.τ.λ.

-        με διατήρηση κρησφύγετων: μυστικοί λογαριασμοί στην Ελβετία – υπεράκτιες εταιρείες κ.τ.λ.

-        χρήση ψευδωνύμων: Ρόκο και τ’ ανήψια του, Δημήτρης – Μήτσο – Παναγιώτης – Τάκης κ.ά.

Είναι καιρός να καταλάβουμε επιτέλους ότι στην «πολιτική» έχει συσσωρευτεί τόση κοπριά, που και μόνο να πλησιάσει κανείς κοντά μολύνεται. Αυτό το απάνθρωπο και αλαζονικό σύστημα είναι τόσο διεφθαρμένο και σάπιο, που δεν σηκώνει καμία επισκευή.

Η μόνη υγιής και εφικτή λύση είναι η ανατροπή.

Ο Δεκέμβρης μάς δείχνει τον δρόμο.

1-6-09

Χριστόδουλος Ξηρός

Φυλακές Κορυδαλλού

Ειδική πτέρυγα απομόνωσης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009, 14:02