Την επανεμφάνισή του έκανε, το πρωί της Τετάρτης, ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, ο οποίος έχει βρει καταφύγιο από το καλοκαίρι στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών Αμαρίου.
 
Ο διάσημος Σήφης κατάφερε απλά και μόνο με την επιβλητική παρουσία να προκαλέσει την κινητοποίηση του σκύλου ενός εκπαιδευτικού από το Ρέθυμνο, την ώρα που είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την όχθη της λίμνης.
 
O κ. Γιώργος Τρουλλινός, με το κινητό του τηλέφωνο, κατέγραψε τον Σήφη να εμφανίζεται χωρίς επιθετική διάθεση και… έχοντας αποκτήσει παραπανίσια κιλά να απολαμβάνει τον ήλιο, ενώ μόλις αντιλήφθηκε την ανθρώπινη παρουσία, άρχισε να οπισθοχωρεί και να χάνεται στα νερά της λίμνης.
 
Μάλιστα, ο κροκόδειλος εντοπίστηκε σε σημείο της λίμνης μακριά από την περιοχή όπου έχουν τοποθετηθεί οι παγίδες.
 
Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, το σημείο ήταν δύσβατο και δεν υπήρχε σήμανση ή συρματοπλέγματα που να απαγορεύουν την πρόσβαση.

Την ίδια ώρα, συζητούνταν στο μονομελές πρωτοδικείου Ρεθύμνου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από κατοίκους της περιοχής, που ζητούν να σταματήσουν οι επιχειρήσεις για την αιχμαλωσία του ερπετού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ασφαλιστικά μέτρα στρέφονται κατά της γενικής διεύθυνσης δασών και αγροτικών υποθέσεων και επιδιώκουν να μπει τέλος στις επιχειρήσεις που διεξάγονται προκειμένου να παγιδευτεί ο κροκόδειλος.
 
Οι εννέα κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η λίμνη του φράγματος, είναι πλέον το φυσικό περιβάλλον του ερπετού, το οποίο σε καμία περίπτωση -όπως ισχυρίζονται- δεν θα πρέπει να μεταφερθεί σ’ άλλο κατασκευασμένο περιβάλλον.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάιο.

Με πληροφορίες από το neatv.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης