Πανικός επικρατούσε το πρωί στην γειτονιά της οικογένειας της Μαρίας στην πόλη Γκούρκοβο της Βουλγαρίας μετά την αποκάλυψη του zougla.gr ότι είναι παιδί της Σάσα και του Ατανάς Ρούσεβ.

Παιδιά, συγγενείς και γείτονες της οικογένειας μίλησαν στην τηλεοπτική κάμερα για τη μικρή Μαρία που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα αδέλφια της 4χρονης δήλωσε: «Όταν η μητέρα μου είδε τη φωτογραφία της Μαρίας στην τηλεόραση είπε: “Αυτή είναι η Μαρία μας”. Η οικογένεια έχει επτά με δέκα παιδιά. Πέντε από αυτά είναι ανοιχτόχρωμα και μοιάζουν στη Μαρία.

Από την άλλη, γείτονας της οικογένειας είπε ότι «Οι Ρομά αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους επειδή πεινάνε. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η Σάσα Ρούσεβα του είχε εκμυστηρευτεί ότι πούλησε το παιδί για 500 λέβα (250 ευρώ).

Στους δημοσιογράφους μίλησε και ο αδελφός του πατέρα της Μαρίας, ο οποίος δήλωσε: «Δεν το έχω δει το παιδί. Δεν ξέρω αν πουλήθηκε. Ο αδελφός μου ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα. Αν είχαν πουλήσει το κορίτσι, δεν θα ζούσαν σε αυτή τη φτώχεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοιτάξτε το σπίτι» είπε και έδειξε τον καταυλισμό.

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι υπάρχουν λευκά και ξανθά παιδιά στην οικογένεια, είπε κοιτώντας ψηλά: «Μόνο ο Θεός το ξέρει».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης