Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης αποφάσισε να οργανώσει, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, Τομέα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών μεγάλη αποστολή βοήθειας για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στα νησιά μας.

Παρακολουθώντας όλο αυτόν τον καιρό το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους να διαφύγουν τον ατέρμονα εμφύλιο πόλεμο, που μαστίζει τη χώρα τους, εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και ασυγκίνητοι. Αντιθέτως, οφείλουμε στον μορφωτικό- παιδαγωγικό μας ρόλο να μιλήσουμε στους μαθητές μας, να τους ευαισθητοποιήσουμε για το μείζον αυτό ζήτημα, που αφορά την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, να τους δείξουμε ότι εκείνο που προέχει, αυτή τη δύσκολη για όλους μας περίοδο, είναι να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει το μίσος και ο φόβος. Να διεκδικήσουμε τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού οράματος. Και βέβαια, να τους καλέσουμε να συνδράμουν, όπως μπορεί καθένας, ανθρώπους που έχουν τούτη την ώρα ύψιστη ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον λόγο αυτό, ζητούμε σε κάθε σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ), είτε βρίσκεται σε αστικά κέντρα είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, να συγκεντρωθούν από τους μαθητές βασικά είδη ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες της μεγάλης προσφυγικής ροής στην πατρίδα μας.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που ζητούνται κυρίως είναι:

• Ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, βρεφικά (αδιάβροχα, ζεστά μπουφάν, αντιανεμικά, ισοθερμικά, αρκεί να είναι καθαρά, σε άριστη κατάσταση ή καινούργια. Είναι αυτονόητο ότι τα εσώρουχα και οι κάλτσες πρέπει να είναι μόνο καινούργια)
• Παπούτσια όλων των ηλικιών (πεζοπορίας ή γαλότσες, σε άριστη κατάσταση)
• Κουβέρτες (κατά προτίμηση τύπου φλις) και υπνόσακοι (καινούργιοι)
• Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, υγρομάντηλα, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σερβιέτες κλπ)
• Βρεφικά είδη (βρεφικές τροφές, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες διαφόρων μεγεθών κλπ)
• Ξηρά τροφή, έτοιμη για κατανάλωση (γάλα, μαρμελάδα, φρυγανιές, μπισκότα, παστέλια, κράκερς, σταφίδες, τσάι, πόσιμο νερό κλπ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρόπος αποστολής:

Τα είδη αυτά θα συγκεντρωθούν στον χώρο κάθε σχολικής μονάδας. Δεν απαιτείται σχολαστική συσκευασία, αρκεί απλή τακτοποίηση σε κουτιά. Από αυτό το σημείο και μετά θα μεριμνήσει ο Ερυθρός Σταυρός, με τα δίκτυά του σε όλη την Κρήτη, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά και με ασφάλεια η αποστολή. Ο Ερυθρός Σταυρός θα αναλάβει να συγκεντρώσει από τον χώρο κάθε σχολείου την προσφορά που ετοιμάστηκε και θα την αποστείλει στα νησιά μας.

Με δική του ευθύνη, κάθε σχολείο, μόλις συγκεντρώσει τη βοήθειά του, θα τηλεφωνήσει στην Υπεύθυνη του Ερυθρού Σταυρού, κυρία Κατερίνα Κοκάλη (τηλ. 6977507464/ email: katerina@unicomp.gr) ή στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (τηλ. 2810 225094 / 7-10 μ. μ.)

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης