Πορεία απόστρατων στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 12:10
Πορεία απόστρατων στο κέντρο της Αθήνας
Συντονιστείτε στο zougla radio

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας αποφάσισε να προβεί σε κοινή κάθοδο διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις συντάξεις.

Περίπου 400 απόστρατοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τους επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) το οποίο εκπροσωπεί 100.000 αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας:
α. Συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία συναδέλφων, τα στηρίζει και τα προβάλλει σε κάθε ευκαιρία που δίνεται.
β. Δεν συμμετέχει σε κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με τους εν ενεργεία συναδέλφους, γιατί η επίλυση των αιτημάτων τους είναι ευθύνη της φυσικής τους Ηγεσίας.
γ. Διαμαρτυρόμενοι για τις μέχρι τώρα γενόμενες περικοπές στις συντάξεις και μερίσματα που σε συνδυασμό με τις υπερβολικές φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν καταστήσει τη διαβίωσή μας προβληματική, αλλά και για τις διαφαινόμενες σφαγιαστικές μειώσεις καλούν όλους τους αποστράτους σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος με εν συνεχεία πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομίας».


Πριν από λίγη ώρα, βγήκε από τη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για να τους μιλήσει, ο οποίος όμως αποδοκιμάστηκε έντονα και επέστρεψε στο Κοινοβούλιο.
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 13:41