Συγκέντρωση εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 18:18
Συγκέντρωση εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Το πρωί της Τρίτης θα εξεταστεί από την Υπηρεσία Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το αίτημα 54 εργαζομένων της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής με αντικείμενο τη διατήρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ στην παρούσα κατάσταση.

Το αίτημα αυτό υποβάλλεται στο πλαίσιο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατ​έθεσαν οι εργαζόμενοι στις 20 Νοεμβρίου, μετά ττις απόπειρες εκκένωσης των γραφείων του «Αγγελιοφόρου».

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 και 13 Νοεμβρίου, η εργοδοσία της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, με εντολή και προσωπική συμμετοχή του προέδρου της και διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Μπακατσέλου, επιχείρησε να ​αποξηλώσει, να αφαιρέσει και να μεταφέρει όλον τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της εταιρίας εκτός του κτηρίου της έδρας της (σ.σ.: που βρίσκεται στην οδό Δαναϊδων 4, στην περιοχή της Δωδεκανήσου).

Η συζήτηση του αιτήματος για την έκδοση προσωρινής διαταγής θα γίνει στο γραφείο 221 του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, δηλαδή στις 09.00 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» στην είσοδο των Δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ έχει διακόψει την έκδοση της εφημερίδας και εν γένει τη λειτουργία της από τις 27 Οκτωβρίου. Έχει δε υποβάλει αίτηση για παύση πληρωμών και πτώχευση, η οποία θα συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 18:31