Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία της για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 10.30, στα δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα μία Κυριακή που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε, να μένουμε μακριά από τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, τους φίλους μας! Η εργασία την Κυριακή έρχεται να προστεθεί στα ωράρια – λάστιχο, την απληρωσιά, την εντατικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση των δικαιωμάτων μας που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, ακόμα και με αίμα. Είναι άλλο ένα μέτρο που ενισχύει τα μονοπώλια του κλάδου και μόνο!!! Άλλο ένα μέτρο στην υπηρεσία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλο ένα μέτρο που φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι αντίθετα με αυτά της πλειονότητας των εργαζομένων! Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή καταργεί στην πράξη μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος: την κατοχύρωση της Κυριακής ως ημέρας ανάπαυσης, ελεύθερου χρόνου, οικογενειακής, κοινωνικής δραστηριότητας για όλους τους εργαζόμενους.

»Η Κυριακή είναι η μέρα που ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στους εργοδότες, οι οποίοι στερούνται το δικαίωμα να απαιτήσουν την εργασία των εργαζομένων, παρά μόνο με πολλαπλάσια αμοιβή και επιπλέον ημέρα ξεκούρασης. Η εργασία την Κυριακή, σε συνδυασμό με τις γενικότερες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, οδηγεί τους εμποροϋπάλληλους να εργάζονται με ολοένα και χειρότερους όρους, χωρίς συμβάσεις και ωράρια, με μισθούς των 200 και 400 ευρώ, με δουλειά χωρίς ανάσα και κάτω από την τρομοκρατία και τον φόβο του εργοδότη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης