Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ανθήλης Φθιώτιδας για τον καταυλισμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της Ανθήλης Φθιώτιδας για τον καταυλισμό

Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (14/3) οι κάτοικοι της Ανθήλης Φθιώτιδας, περιμένοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολεοδομίας για τα παράνομα παραπήγματα στην περιοχή τους από Ρομά.

Η άναρχη τοποθέτηση παραγκών σε σημεία που άλλοτε ήταν χωράφια, εντός περιοχής NATURA, με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ακόμη και περαστικών Ρομά, έχει φτάσει τους κατοίκους στα όριά τους, βλέποντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο και νόμο.

Πρόσφατα άλλωστε είχαν φτάσει ως τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να καταγγείλουν την ασυδοσία που φαίνεται ότι ξεκινά από την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών.

Τελικά ο σημερινός κρίσιμος έλεγχος αναβλήθηκε, καθώς η αστυνομία αδυνατούσε να καλύψει την επιχείρηση, εξαιτίας της μεγάλης κινητοποίησης για την προσαγωγή στο Εφετείο Λαμίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στην συγκέντρωση των κατοίκων της Ανθήλης, βρέθηκε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κερπινιώτης, ο οποίος πρόσφατα έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας να εφαρμοσθεί ο νόμος και η τάξη.

Δείτε βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί στην Ανθήλη, αλλά και τι είπαν στην κάμερα του Lamia Report κάτοικοι της Ανθήλης και εκπρόσωποι του Συλλόγου ΡΟΜ, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή:

 

 

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση στην Ανθήλη:

 

Πηγή: lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, 19:08