Την επαναφορά των συντάξεών τους στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά και την ανάκληση των «αντισυνταξιουχικών μέτρων του 3ου μνημονίου», ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, που καλούν τους συνταξιούχους των επτά σωματείων της Κ. Μακεδονίας να δώσουν δυναμικό «παρών» στην σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

«Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε από την Αθήνα ένα δεκαήμερο κινητοποιήσεων, που αφού πέρασε από διάφορες πόλεις, σήμερα έφτασε στη δυτική Μακεδονία και την Κοζάνη και αύριο είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός και πρόσθεσε πως «η λύση θα δοθεί στο δρόμο με αγώνα και όχι από τον καναπέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον ίδιο, ενώ 300.000 συντάξεις εξακολουθούν να εκκρεμούν, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή νέα αντισυνταξουχικά μέτρα, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, λόγω της εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς, αλλά και περαιτέρω μείωση του ΕΚΑΣ και δυσμενείς αλλαγές στα επιδόματα και την περίθαλψη.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνταξιούχων σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θήβα, Λάρισα, Πάτρα και Χανιά, σήμερα στην Κοζάνη, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης