Την απόφαση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι να αποχωρήσουν τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τα Καμένα Βούρλα έλαβε η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα.

Αμέσως μετά τη λαϊκή συνέλευση, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από την παραλιακή οδό ως το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ντροπή να μην είναι εδώ σήμερα όλοι οι κάτοικοι, να μην έχουν συγκεντρωθεί 2.000 άτομα. Θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες έστω για δύο ώρες» δήλωσε ο δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης, ζητώντας μάλιστα από τους διευθυντές των σχολείων να μην καταχωρήσουν τις απουσίες των μαθητών που σήμερα δεν πήγαν στο σχολείο στο πλαίσιο της απόφασης του δήμου να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες. «Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεών μας με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις μέχρι να τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο κ. Συκιώτης στους συγκεντρωμένους, ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή των προέδρων όλων των τοπικών συλλόγων.

Το παρών στη λαϊκή συνέλευση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάτζας, που επανέλαβε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας από τον πρωθυπουργό, η παρουσία των προσφυγόπουλων θα είναι προσωρινή και δεν θα κρατήσει περισσότερο από 30 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ αναμένονται άλλα 32, που θα μείνουν στα Καμένα Βούρλα για σύντομο διάστημα, μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της ΕΕ. Η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση καλεί την τοπική κοινωνία να δείξει τον ανθρωπισμό και τη φιλοξενία για την οποία διακρίνεται η Ελλάδα, έτσι ώστε τα παιδιά στο σύντομο διάστημα της παραμονής τους να αισθανθούν ασφάλεια και αγάπη και να κρατήσουν ως τελευταία εικόνα της χώρας μας τη θερμή φιλοξενία τους στα Καμένα Βούρλα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από το lamianow.gr:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης