Βίντεο/Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι των νοσοκομείων, μη ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. «Το υγειονομικό μας σύστημα χρειάζεται ενίσχυση για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κοροναϊού…» υποστηρίζουν οι ίδιοι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν την πορεία διαμαρτυρίας μόλις έφτασαν στο Υπουργείο Υγείας.


Οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «…Υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού. Το υγειονομικό μας σύστημα χρειάζεται ενίσχυση για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση. Ήδη τα νοσοκομεία δέχονται πλήθος ασθενών λόγω της εποχικής γρίπης. Επελέγησαν δύο Νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, το ΑΤΤΙΚΟ και το ΣΩΤΗΡΙΑ. Στο ΑΤΤΙΚΟ υπάρχει πολύωρη αναμονή στα ΤΕΠ. Δεν λειτουργούν βασικά διαγνωστικά μηχανήματα (ακτινολογικά), δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος. Αναπτύσσονται σε κάθε εφημερία πάνω από 100 ράντζα. Οκτώ κλίνες ΜΕΘ εξοπλισμένες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτών και τραυματιοφορέων. Στο ΣΩΤΗΡΙΑ έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Καρδιολογική υπολειτουργεί, όπως καταγγέλλουν ενυπόγραφα και οι γιατροί με επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας, και υπάρχει πιθανότητα ιατρικών λαθών λόγω εργασιακής εξουθένωσης. Στο νοσοκομείο εμφανίστηκαν τα ράντζα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι ανεπαρκέστατες. Στη λίστα αναμονής βρίσκονται καθημερινά περίπου 50 διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας. Εκατό κλίνες εξοπλισμένες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού…».


Διαθέτουμε λίγα ασθενοφόρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ασθενοφόρα που επιχειρούν ανεπαρκέστατα. Επιχειρούν στην Αττική 60 ασθενοφόρα πρωί απόγευμα και 30 τη νύχτα από 90 που θα έπρεπε να επιχειρούν πρωί απόγευμα και 60 τη νύχτα λόγω βλαβών ασθενοφόρων και έλλειψη διασωστών. Η αναμονή των περιστατικών για διακομιδή φθάνει τη μία ώρα. Κλείνουν βασικές κλινικές και τμήματα νοσοκομείων λόγω έλλειψης όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία στην Καλλιθέα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το παθολογοανατομικό στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας…» καταγγέλλουν.

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης