Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οι απεργοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σε χώρους εργασίας, στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητώντας παράλληλα άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως είναι οι αποστάσεις και οι μάσκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας πραγματοποίησαν και εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, με κύρια αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τη διενέργεια μαζικών τεστ για την Covid και τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) ήταν η πύλη του Ιπποκράτειου.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, Γιάννης Κούτρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι κλινικές Covid σε όλα τα νοσοκομεία της πόλης είναι γεμάτες και ότι σε κάθε εφημερία γίνονται πάρα πολλές εισαγωγές. Επισήμανε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν όλα τα τμήματα των νοσοκομείων και ότι υπάρχουν καθημερινά δεκάδες κρούσματα στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος, δε, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία περιστατικών Covid και τις μετακινήσεις προσωπικού δημοσίων νοσοκομείων σε αυτές, είπε: «Η δήθεν επίταξη σημαίνει στην πράξη επίταξη του δημόσιου τομέα από τον ιδιωτικό. Η κυβέρνηση βάζει τους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας να δουλέψουν για τον ιδιωτικό τομέα υγείας και εξακολουθεί η δήθεν επίταξη να είναι με αδρή αποζημίωση. Διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του ιδιωτικού συστήματος και των ιδιωτών, που τόσο καιρό έλεγαν ότι έχουν πολύ καλές υπηρεσίες και τώρα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να περιθάλψουν ασθενείς με Covid».

Πηγή: grtimes.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης