Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 15.00 το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα τα προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας, αντιδρώντας στα σενάρια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια οι ένστολοι βρέθηκαν έξω από τη Βουλή, όπου και ξεδίπλωσαν πανό, φωνάζοντας συνθήματα κατά των περικοπών στα μισθολόγιά τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, εκπρόσωποι των ενστόλων έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών στη συγκέντρωση των ενστόλων στο Σύνταγμα ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δήλωσε ότι τους υποστηρίζει όσον αφορά τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αλλά ότι είναι αντίθετος σε άλλα ζητήματα, υπονοώντας την καταστολή.

Για λίγη ώρα, μάλιστα, στο σημείο βρέθηκαν και οι κ.κ. Η. Κασιδιάρης και Κ. Μπαρμπαρούσης.

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δηλώνουν αντίθετοι σε κάθε ενδεχόμενο νέων περικοπών και προχωρούν σε δεκαήμερο κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προανήγγειλαν ακόμα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ θα δώσουν το «παρών» και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τόνισαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλες μειώσεις ούτε στο επίπεδο του «ενός ευρώ», ενώ αρνούνται τον χαρακτηρισμό «ειδικά μισθολόγια».

Ξεχωριστή συνάντηση ορίστηκε στις 16.15 το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Αυτήν την ώρα (15.35) αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μεταβαίνει στα γραφεία της ΝΔ για συνάντηση με τον νέο γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Πάντως, οι εκπρόσωποι των ενστόλων διαβεβαιώνουν ότι, όποιες κινητοποιήσεις κι αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας – Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης