Την άποψη ότι το ελληνικό Δημόσιο θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα από την εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική εξέφρασε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας λίγα λεπτά πριν αρχίσει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης η συζήτηση του επίμαχου θέματος (σ.σ. Αυτή την ώρα, η συνεδρίαση του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη).

Παράλληλα τόνισε ότι θα υπάρξει περιβαλλοντική αποκατάσταση από την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Οι δηλώσεις του κ. Πάχτα)

Ο Γ. Μπουτάρης υποδέχεται τον Χρ. ΠάχταΟ κ. Πάχτας έφτασε περίπου στις 16.00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι οποίοι και θέλησαν να ενημερωθούν για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη βορειοανατολική Χαλκιδική.

Από τις 17.00, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και όσοι είναι υπέρ της επένδυσης για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το δημαρχιακό μέγαρο. Οι διαδηλωτές έφθασαν με λεωφορεία από τη Χαλκιδική και με πανό και συνθήματα εκφράζουν την επιθυμία τους να προχωρήσει η εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται και κάποιοι κάτοικοι που διαφωνούν με την επένδυση οι οποίοι, πάντως, ήρθαν μόνοι για να παραστούν στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και όχι για να διαδηλώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Η συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Θεσ/νίκης)

Σημειώνεται πως πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές «face control» άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας στην είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ένας αστυνομικός σκύλος έκανε την… εμφάνισή του προκειμένου να ελέγξει αν είναι απόλυτα… ασφαλής ο χώρος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: thesstoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης