Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, 10:36
Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο Μέγαρο Μαξίμου

Video - Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης 

Ολοκληρώθηκε το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το οποίο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις με βασικά αιτήματα την άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα, την αποκατάσταση των συντάξεων και τη δημόσια δωρεάν υγεία. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο στις 13.00.

«Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία κι ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, το διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.

«Να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει» προσέθεσε.

«Σε αυτόν, λοιπόν, τον δρόμο θα πορευτούμε και αυτά θα θέσουμε στον πρωθυπουργό στη 1.00 το Σάββατο που θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θέλουμε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό, γιατί όλα μας τα δικαιώματα που διεκδικούμε είναι δίκαια και τα έχουμε πληρώσει. Περιμένουμε τις δικές τους απαντήσεις» κατέληξε ο κ. Κουμπούρης.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

 

«Απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχθεί την αντιπροσωπεία μας και να δώσει απάντηση στα αιτήματα που έχουμε υποβάλει στο υπόμνημα που έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Νοέμβριο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, 13:20