Ένταση στη συγκέντρωση μαθητών στο Σύνταγμα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011, 11:13
Ένταση στη συγκέντρωση μαθητών στο Σύνταγμα
Περίπου 200 μαθητές από Λύκεια των Νοτίων Προαστίων διαδηλώνουν από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία και διδακτικό προσωπικό.

Οι μαθητές απέκλεισαν συμβολικά την κυκλοφορία επί της Λ. Αμαλίας και στις 11:20 τo πρωί αποχώρησαν από το σημείο. Στη συνέχεια διέσχισαν την οδό Πανεπιστημίου, έφτασαν στην πλατεία Ομονοίας κι από εκεί, μέσω της Σταδίου, επέστρεψαν στο Σύνταγμα, όπου και παραμένουν (13:30).


Ένταση επικράτησε όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να πείσουν τους μαθητές να απομακρυνθούν από το δρόμο στον οποίο είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Η συνεχιζόμενη αντίδρασή τους προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση των ΜΑΤ. Αποτέλεσμα, να συλληφθεί ένας 17χρονος μαθητής με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες εναντίον αστυνομικών.Από την Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου μεταφέρθηκε η ένταση ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους μαθητές, οι οποίοι προσπάθησαν να κλείσουν ξανά το δρόμο. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Στο κέντρο της Αθήνας παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Eν τω μεταξύ, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, χαρακτήρισε τις καταλήψεις «υποκινούμενες», λέγοντας ότι στα σχολεία οι καταληψίες είναι δέκα με 15 παιδιά.

Η κα Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων έχουν από τον νόμο τη δυνατότητα να ζητήσουν παρέμβαση της αστυνομίας.

«Τα πανεπιστήμια και τα σχολεία είναι δημόσιος χώρος, μπορεί να υπάρξει παρέμβαση της αστυνομίας αυτεπαγγέλτως» είπε.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011, 15:52