Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στην Πλατεία Συντάγματος ακτιβιστές και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω»και «Δράση ενάντια στην Monsanto».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σύνθημα «Διεκδίκησε ασφαλείς και υγιεινές τροφές» οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι το μονοπώλιο της Monsanto στην παγκόσμια κατανομή τροφίμων ενισχύεται όπως επίσης και τα αποκλειστικά της δικαιώματα επί των σπόρων γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, την ίδια στιγμή που έχει αποδειχθεί πως τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα αποτελούν πραγματική βόμβα για την παγκόσμια υγεία.

Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας δραστηριοποίησης οι πολίτες που συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια, εκτός από την ενημέρωση που παρέχουν στο κοινό και περαιτέρω έρευνες για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα ενώ παράλληλα απαιτούν να γίνουν γνωστά τα φυσικά πρόσωπα που στελεχώνουν την Monsant καθώς και όσους πολιτικούς την υποστηρίζουν.

Δήλωση του κ. Παπαδόπουλου, Συντονιστή του κινήματος «Δεν πληρώνω»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση προ ολίγου έφτασαν και εκατό περίπου μοτοσικλετιστές μέλη των Αγανακτισμένων για να τιμήσουν τα δύο χρόνια από την γέννηση του κινήματος. Χαρακτηριστικά δήλωσαν πως τα αιτήματα του κινήματος των αγανακτισμένων, περισσότερο σήμερα παρά ποτέ γίνονται επίκαιρα.

«Δυο χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και την έναρξη του κινήματος των Αγανακτισμένων.Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν, κόμματα να δημιουργούνται, κινήματα να εξαφανίζονται ή να μεταλλάσσονται και τις όποιες διαδηλώσεις να καταστέλλονται με βίαιο τρόπο. Αυτό που από ένα χρονικό σημείο και μετά δεν έχουμε δει είναι αυτό το πνεύμα ενότητας που επικρατούσε τους πρώτους μήνες των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα. Δυο χρόνια μετά καλούμε τα διάφορα κινήματα να παρευρεθούν στην πλατεία όπως τότε, χωρίς κομματικές γραμμές, χωρίς συμφέροντα, απλώς σαν πολίτες που θέλουν να ορθώσουν το ανάστημα τους σε όλα αυτά που ζούμε σήμερα. Και ίσως τότε ο απλός κόσμος επιστρέψει στην πλατεία μιας και αυτός είναι η πραγματική δύναμη της. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, χωρισμένοι απλώς είμαστε εύκολος στόχος για αυτά που έχουν σχεδιάσει για εμάς.»

Ο συντονιστής των «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών», Θέμης Μουντζούρης, μίλησε στο φακό του zougla.gr

Το δικό του αγωνιστικό «παρών» στους Αγανακτισμένους έδωσε και ο Δημήτρης Κολλάτος. Ο λαός δεν χρειάζεται ηγέτες, εκείνος είναι που έχει την ευθύνη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός και για την αγωνιστικότητά του σκηνοθέτης.

Για τον απολογισμό του κινήματος των «Αγανακτισμένων», μίλησε ο Μηνάς Μαλακός…

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης