«Μπλόκο» του ΠΑΜΕ στην τρόικα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 13:21
«Μπλόκο» του ΠΑΜΕ στην τρόικα
Περίπου 50 μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την είσοδο του Υπουργείου Εργασίας, στη οδό Σταδίου, αντιδρώντας στα νέα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 13.00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα. Ο υπουργός Εργασίας βρίσκεται στο γραφείο του και η συνάντηση αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή.Τα μέλη του ΠΑΜΕ ανήρτησαν πανό και φωνάζουν συνθήματα.


Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Λογιστών, Θωμά Καρνάβα:


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70».Ανακοίνωση του ΚΚΕ 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ως τον επιμελέστερο δήμιο των εργατικών κατακτήσεων.

Στο κείμενο αναφέρονται επίσης τα εξής: «Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για τον ζήλο του υπουργού στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα.

Είναι γελασμένοι όλοι αυτοί που ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αποδεχτούν να παράγουν τον πλούτο χωρίς να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα, να ζουν στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να απολαμβάνουν σύγχρονα δικαιώματα.

Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται. Να σηματοδοτήσει με την συμμετοχή του την ταξική και πολιτική αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της.

Ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ».
 
Διαβάστε επίσης: Σήμερα η συνάντηση Βρούτση με την Τρόικα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 07:30

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σαγκούρης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 15:16