Παράλληλες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής τόσο οι υποστηρικτές του «όχι», όσο και αυτοί του «ναι», τη στιγμή που η πόλωση «χτυπάει κόκκινο» εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, δεκάδες χιλιάδες πολιτών έλαβαν μέρος στις δύο συγκεντρώσεις, αποδεικνύοντας ότι η αναμέτρηση θα είναι ιδιαιτέρως αμφίρροπη.
 
Στο Σύνταγμα, όπου χτυπούσε η καρδιά του «όχι», περισσότεροι από 50.000 συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της απόρριψης της πρότασης των πιστωτών, ενώ την ίδια ώρα, σε απόσταση αναπνοής, στο Καλλιμάρμαρο συγκεντρώθηκαν όσοι επιθυμούν να επικρατήσει το «ναι».

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος ανέβηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «όχι» την Κυριακή, υπογραμμίζοντας ότι την επομένη του δημοψηφίσματος όλος ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος. «Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δημοφιλείς καλλιτέχνες επένδυσαν μουσικά τη συγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του «Όχι»



Στο Καλλιμάρμαρο, περισσότεροι από 15.000 υποστηρικτικές του «ναι» συγκεντρώθηκαν με σύνθημα «Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Αλιάγας, ενώ τον λόγο πήραν ο Πύρρος Δήμας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος και άλλοι διάσημοι υποστηρικτές του «ναι».

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του «Ναι»

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες πολιτών διαδήλωσαν υπό βροχή υπέρ του «όχι», στη σκιά του Λευκού Πύργου.


 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση επικράτησε λίγη ώρα νωρίτερα όταν ομάδα νεαρών, κινούμενη από τα γραφεία της ΓΣΕΕ προς το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να προσεγγίσει τα τηλεοπτικά συνεργεία, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας.

Πηγή φωτογραφιών: Εurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης