Ούτε ένας από τους πέντε συλληφθέντες χθες από την Αστυνομία που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα δεν αντιμετωπίζει αδικήματα για συμμετοχή σε επεισόδια. Οι δεκάδες προσαγωγές της Αστυνομίας κατέληξαν σε πέντε συλλήψεις, για τις οποίες όμως οι διώξεις αφορούν παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και πράξεις που φέρονται ότι διαπράχθηκαν εκ των υστέρων, αφότου δηλαδή ήταν στα χέρια των αστυνομικών!

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος από τα Σεπόλια διώκεται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλους τρεις ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Ο 40χρονος, καταδικασμένος στο παρελθόν για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Ωστόσο κρατείται μέχρι αύριο, οπότε και ζήτησε προθεσμία για να δικαστεί.

Οι  συλληφθέντες έγιναν δεκτοί στα δικαστήρια με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους συγγενείς τους και φίλους, οι οποίοι τους περίμεναν έξω από το κτήριο της Εισαγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε ότι είναι υπερήφανη για τα παιδιά της, είναι αγωνιστές, όπως είπε, ενώ κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς. Περιέγραψε δε με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού τους.

«Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους» δήλωσε η μητέρα του άλλου νεαρού συλληφθέντα, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη όμως αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθουν για να καταθέσουν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης