Ανταπόκριση από το Μπάρι

Στις 8:00 το πρωί της Τρίτης φτάνει στο λιμάνι του Πρίντιζι το πλοίο Saint Georgio. Από το πρωί αναμένεται να στηθεί επιχείρηση, παρόμοια με αυτή που στήθηκε για το Spirit Of Piraeus, το οποίο έπειτα από τρεις ώρες επιχειρήσεων δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι του Πρίντιζι και τους 49 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 25 Έλληνες, με συνέπεια να ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με Ιταλό δημοσιογράφο, συνεργάτη του zougla.gr, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα κακές, ωστόσο οι Αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι το Saint Georgio, το οποίο είναι πολεμικό, θα μπορέσει να προσεγγίσει το λιμάνι.

Σήμερα το πρωί έφτασαν τελικά οι επιβάτες του Spirit of Piraeus σε ασφαλές λιμάνι. Τόσο οι ιταλικές Αρχές, όσο και οι προξενικές της Ελλάδας έτρεξαν να συνδράμουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι που μπήκαν στο πλοίο ήταν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Εξέτασαν και τους 49 επιβάτες, δίνοντας προτεραιότητα σε μία έγκυο γυναίκα από τη Γεωργία και στον Έλληνα Λεωνίδα Κωνσταντινίδη, ο οποίος έφερε εγκαύματα. Άμεσα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μάλιστα, οι γιατροί άφησαν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να χρειαστεί πλαστικές επεμβάσεις. Νοσηλεύεται στην Πολυκλινική του Πρίντιζι.

Όσον αφορά τα τρία παιδιά από την Ελλάδα και το ένα από τη Γεωργία, οι γιατροί έσπευσαν καταρχάς να καθησυχάσουν τους συγγενείς και τους δημοσιογράφους που ρωτούσαν για την υγεία τους.

«Είναι καλά. Δεν διατρέχουν κίνδυνο», επιβεβαίωσε η επικεφαλής των γιατρών στο λιμάνι του Μπάρι.

Ο Έλληνας πρέσβης Θεμιστολής Δεμίρης και ο πρόξενος Νίκος Τσωίδης στην αρχή περίμεναν και οι ίδιοι στο Πρίντιζι, ενώ μετά μετέβησαν στο λιμάνι του Μπάρι, για να υποδεχτούν το Spirit of Piraeus. 

Μάλιστα, ο πρέσβης ήταν από τους πρώτους που έκαναν λόγο για δύο παράνομους επιβάτες στο «Norman Atlantic», ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην περιβόητη λίστα του καραβιού. Κεφάλαιο που ακόμα παραμένει ανοιχτό.

Τελικά, πόσοι ταξίδεψαν με το «Norman Atlantic»; Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι ιταλικές Αρχές έκαναν λόγο για 10 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

«Κοιμόμουν όταν άκουσα κάποιο θόρυβο. Σηκώθηκα και είδα τις φλόγες να μας πλησιάζουν. Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου και τρέξαμε στη λέμβο. Πηδώντας είδα να χάνω από το χέρι τον 5χρονο γιο μου. Ευτυχώς, ο Σεμπάστιαν με ένα άλμα έφτασε δίπλα μου κι έτσι σωθήκαμε», ήταν τα λόγια του Κερκυραίου Θανάση Τσούνα, που έκαναν τους δημοσιογράφους όλων των ΜΜΕ να παρακολουθούν με αγωνία.

«Όχι, δεν ήμουν στο πλοίο. Ο γιος μου ήταν. Τρέχω να μάθω τι έγινε με αυτόν. Από χθες δεν απαντάει στο τηλέφωνο», είπε ένας Ιταλός πατέρας γεμάτος δάκρυα.

Συγκλονιστική είναι και η στιγμή του διασώστη να κατεβαίνει τη σκάλα του πλοίου με ένα 5χρονο Ελληνόπουλο στην αγκαλιά του, μία εικόνα που ταξιδεύει ανά τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: 

Aνταπόκριση από Ηγουμενίτσα: Έφτασαν 59 Έλληνες- συγκλονιστικές μαρτυρίες στο zougla.gr, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, 22:31

Καρέ – καρέ η άφιξη των διασωθέντων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014, 21:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης