«Θέλω να ζητήσω από τα βάθη της καρδιάς μου συγγνώμη για τον θάνατο του Μπόμπι και της Κρίστι Σέφερντ το 2006» δήλωσε στο BBC ο διευθυντής του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουσερ, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως μέρος της αποζημίωσης για τον θάνατο των παιδιών θα δοθεί στη Unicef.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα καλύτερα τα εννέα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε. «Στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να έχουμε συμπεριφερθεί καλύτερα απέναντι στην οικογένεια» είπε ο διευθυντής του Thomas Cook και δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να βοηθήσει την οικογένεια των παιδιών να συνεχίσει τη ζωή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έδειξε μετάνοια για τις δηλώσεις του στο παρελθόν ότι το Thomas Cook δεν έχει κανέναν λόγο να απολογηθεί. Συνεχίζοντας, ο κ. Φανκχάουσερ παρέθεσε τα γεγονότα λέγοντας ότι για αυτά διώχθηκαν δικαστικά τόσο οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου όπου διέμενε η τραγική οικογένεια, όσο και το ίδιο το ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Αναφορικά με τη δωρεά στη Unicef είπε ότι θεωρεί πως «αυτό έπρεπε να γίνει, όπως και έγινε».
Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό εκτιλύχθηκε το καλοκαίρι του 2006, στο «Louis Corcyra Beach Hotel» της Κέρκυρας. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Σέφερντ απεβίωσαν εξαιτίας διαρροής ελαττωματικού λέβητα.

Η Thomas Cook διεκδίκησε αποζημίωση από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου το 2010, αφότου όμως προηγούμενο δικαστήριο είχε καταλογίσει στον τουρ οπερέιτορ παράβαση στο καθήκον της φροντίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Thomas Cook: Δωρεά στην Unisef μέρος της αποζημίωσης για τον θάνατο παιδιών σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης