Λανθασμένους υπολογισμούς και μεγαλύτερες μειώσεις σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των τραπεζών και του Δημοσίου παραδέχεται επισήμως το ΙΚΑ και προαναγγέλλει αναδρομικά επιστροφές χρημάτων αλλά και περικοπές συντάξεων, όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επείγον έγγραφο του διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αν πρόκειται για μικροποσά, η επιστροφή των επιπλέον κρατήσεων θα γίνει σε μία δόση, ενώ τυχόν μεγαλύτερα ποσά θα επιστραφούν σε περισσότερες.

Το αλαλούμ αυτό οφείλεται σε σφάλμα του συστήματος προσαρμογής των συντάξεων, καθώς δεν μπορούσαν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά αυτοί που λάμβαναν δύο συντάξεις, δηλαδή κύρια και επικουρική, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η μείωση κατά 12% σε ποσά άνω των 1.300 ευρώ, όπως προβλέπεται.

Σε όσους δικαιούχους έγιναν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που ορίζουν οι μνημονιακοί νόμοι θα επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα ποσά, ενώ σε όσους οι μειώσεις ήταν μικρότερες τα ποσά που δεν κρατήθηκαν θα αφαιρεθούν από τις μηνιαίες αποδοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος κάλεσε με σχετικό έγγραφο τις αρμόδιες υπηρεσίες να μη διορθώνουν τα λάθη, διότι αυτό θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης