Συγνώμη για τα επεισόδια προπηλακισμού του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ζήτησε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι εξαιρετικές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο στελεχών και να εξειδικευτεί και οι δήμαρχοι να ζητήσουν από την πολιτεία ουσιαστική αποκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπογράμμισε, τέλος, ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να ανατραπεί η στρεβλή εικόνα που προβάλλεται για την Ελλάδα και τη Γερμανία από τον «κίτρινο Τύπο» των δύο χωρών.

Ο γενικός πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέσλερ Όμπερμάιερ τόνισε ότι 100 επιχειρήσεις έχουν ήδη εγγραφεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα PRO-GREECE, που δίνει τη δυνατότητα σε Γερμανούς επιχειρηματίες να αναθέτουν παραγγελίες σε Έλληνες συναδέλφους τους. Η πλατφόρμα ανακοινώθηκε μόλις προχτές και θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του χρόνου. «Εκεί που 1.000 μηχανές δεν δούλευαν, θα δουλεύουν 3.000 και 3.000 άνθρωποι θα βρουν θέση εργασίας», είπε.

Κοινές δράσεις θα αναπτύξουν όμως και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών που συνεδρίασαν παράλληλα με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα βγει στον αέρα η ιστοσελίδα που θα αποτελέσει την πλατφόρμα επικοινωνίας για να δομηθεί η συνεργασία σε μόνιμη βάση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης