Πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στις 13.00 της Παρασκευής, όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ηλικιωμένο αντρόγυνο συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία στην ισόπεδη διάβαση του Κρυονερίου, στην οδό Ανοίξεως και Ανεμώνης, στη Βόρειο Αττική.

Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, «κόλλησε» στη διάβαση. Αμέσως δέκα με δεκαπέντε άτομα βρέθηκαν στο σημείο, για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ατόμων που πρόστρεξαν στο σημείο ήταν και δύο μετανάστες πακιστανικής καταγωγής. Εκείνη όμως τη στιγμή σημειώθηκε η σφοδρή σύγκρουση με την αυτοκινητάμαξα, με αποτέλεσμα οι δύο ηλικιωμένοι επιβάτες του αυτοκινήτου και οι δύο Πακιστανοί να βρουν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, απεφεύχθη ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς επί τόπου είχαν σπεύσει τουλάχιστον δέκα άτομα, με σκοπό να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό του ζευγαριού, τα οποία ωστόσο κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

«Γλυτώσαμε από τραγωδία» δήλωσε ο κ. Καλαφατέλης και συμπλήρωσε «δεκαπέντε περίπου άτομα πήγαν στο σημείο για να τραβήξουν το αυτοκίνητο από τις ράγες, τη στιγμή που στα εκατό μέτρα είδαν το τρένο, ευτυχώς απομακρύνθηκαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε τη δήλωση του δημάρχου:

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Επιχειρησιακού Κέντρου του ΕΚΑΒ, Γεράσιμο Λασκαράτο, ο οποίος δήλωσε ότι στο σημείο έσπευσαν τέσσερα ασθενοφόρα καθώς και ένα μικρό όχημα, όπου επέβαινε ένας γιατρός, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον κ. Λασκαράτο, κατά την επιχείρηση του ΕΚΑΒ, μία κυρία που βρισκόταν στο σημείο παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Λασκαράτου

Στο σημείο μετέβησαν 24 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οκτώ οχήματα και τέσσερα οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Στεφάνου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.00.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες της zougla.gr λίγα λεπτά μετά το ατύχημα:

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης